De Danske Kokkelandshold kommer hjem med den største medaljehøst ved VM nogensinde. Cateringlandsholdet er nummer tre i verden, og samlet vandt Danmark seks medaljer ved VM.

CATERINGLANDSHOLDET gjorde en fantastisk figur, selvom holdet kun har fire år på bagen.

Godt nok hentede man guld i selve konkurrencen, men et indviklet pointsystem, når der skal udregnes ranglistepoint, placerede danskerne på en flot tredjeplads i verden overgået af Finland på andenpladsen og Sverige på førstepladsen.

– Det er okay. Vi skal lige hjem og evaluere, og se hvor fejlene ligger henne. Nu får vi et glas champagne, og kører hjem til vores familier og så mødes vi igen i næste uge for at pakke ud og evaluere, siger Holdkaptajn Dennis Justesen.

KOKKELANDSHOLDET (junior) – tæt på
En guldmedalje i Edible Buffet (Koldt Køkken) og en overbevisende indsats i Varmt Køkken onsdag aften, der også kastede en guldmedalje af sig, var ikke nok til at sikre juniorerne en plads blandt de tre bedste i verden.

Alligevel har holdet leveret den bedste præstation nogensinde.

– Vi fik en samlet femteplads på verdensranglisten og to guldmedaljer med hjem nu og her. De to guldmedaljer var vores mål, og det nåede vi, siger Kasper Corell.

Han og holdet fokuserer allerede på den træning, der starter til OL i 2020 fra januar måned 2019.

Ved OL i 2016 opnåede holdet sølv i Varmt Køkken og guld i Edible Buffet (Koldt Køkken). Resultatet ved VM er dermed en klar forbedring.

KOKKELANDSHOLDET (senior) henter guld og sølv
KOKKELANDSHOLDET (senior) hentede en guldmedalje i Varmt Køkken og en sølvmedalje for deres Kolde Bord. Selv om forventningerne har været høje, er Holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen alligevel tilfreds.

– Det er en blandet følelse. Vi havde sat næsen op efter guld. Der var nogle ting, der drillede os med det kolde bord, og som har drillet os gennem hele træningsperioden. Guldet for den varme service i søndags gav os tro på det og blod på tanden. Det ender med en sølvmedalje, og det er også en flot præstation. Det må vi ikke glemme. Generelt må jeg sige, at vores bord er det flotteste bord, vi har lavet, siger Nicolas Min Jørgensen.

Resultatet ved VM tangerer det resultat, holdet opnåede ved OL i 2016. På trods af de flotte medaljer, betyder pointsystemet også her, at danskerne ikke får en plads i verdenstoppen.

Lys fremtid for dansk gastronomi
De tre Kokkelandsholds resultater ved dette års VM i Luxembourg, er de bedste nogensinde. Og det tegner godt for dansk gastronomi.

– De her medaljer understreger dansk gastronomis og danske fødevarers plads helt fremme, når man taler om at styrke Danmarks styrkepositioner i forhold til fx eksporten. Derfor er det også mit håb, at politikerne noterer sig den udvikling, der sker indenfor dansk gastronomi og de resultater danske kokke opnår internationalt, siger Uffe Nielsen, der er formand for både Kokkeforening Danmark og Det Danske Kokkelandsholdet.

Han håber på, at såvel politikere som erhvervslivet og fonde vil støtte yderligere op.

– Det handler om at styrke indsatsen for at trække unge ind i kokkefaget, at understøtte deltagelsen i internationale konkurrencer der er med til at sætte Danmark på verdenskortet, og at man understøtter de tiltag, der i krydsfeltet mellem dansk gastronomi og dansk fødevareproduktion, og dermed være med til at understøtte eksporten til udlandet, siger Uffe Nielsen.

Kokkelandsholdet vil nu bruge de flotte VM-placeringer til at styrke indsatsen frem imod næste store internationale opgave: OL i Stuttgart i Tyskland i februar 2020.

– Men det kræver et større budget, og derfor håber vi også på, at danske virksomheder og politikerne kan se potentialet i at støtte op og dermed give os bedre økonomiske rammer for endnu en gang at kunne sætte Danmark på verdenskortet ved OL i 2020, siger Uffe Nielsen.

skal køre indtil 6.december
Annonce