Danmark fortsætter medaljehøsten ved VM for KOKKELANDSHOLD i Luxembourg. Det er tirsdag formiddag blevet offentliggjort, at KOKKELANDSHOLDET (junior) vinder guld i koldt bord – kaldet Edible Buffet.

Dermed følger juniorerne trop med Cateringlandsholdet og KOKKELANDSHOLDET (senior), der i går vandt guld til Danmark. 

– Det er det bedste resultat, Danmark nogensinde har opnået til en international konkurrence.  Det siger noget om, hvilket niveau Danmark er kommet op på, og at vi er nogle af de bedste i verden, siger Uffe Nielsen, der er bestyrelsesformand for både KOKKELANDSHOLDET og Kokkeforeningen Danmark.

d
Holdkaptajn Kasper Corell Larsen, KOKKELANDSHOLDET (junior)

Holdkaptajn Kasper Corell er jublende glad for guldmedaljen.

 – Det er rigtigt godt. Det er så fedt, at al den træning har båret frugt. Vi går ned og får en guldmedalje i vores Edible Buffet – det er helt fantastisk. Alle ti mand på KOKKELANDSHOLDET junior er helt oppe at køre, sagde han lige efter offentliggørelsen.

Fiskefad VM 2018

Holdkaptajnen har fokus skarpt rettet imod onsdagens konkurrence, hvor holdet skal servere en tre retters menu.

– Vi skal huske på, at konkurrencen ikke er slut endnu. Vi har en konkurrence igen i morgen, og det er rigtigt vigtigt, at vi fokuserer på den nu, selvom vi er rigtigt glade og alle jubler. Målet med Varmt Køkken i morgen er endnu en guldmedalje, slår Kasper Corell fast.

Fiskefad Hummer, VM 2018
Fiskefad Hummer, VM 2018

De historisk mange medaljer, har stor betydning for dansk gastronomi og kokkefaget.

– Da vi er fyrtårn for talentudviklingen i branchen, er disse resultater med til at sætte endnu mere fokus på kokkefaget, og giver forhåbentligt flere unge lyst til en karriere i den her kreative og innovative branche, siger Uffe Nielsen.

Guldmedaljen i Edible Buffet betyder ikke, at KOKKELANDSHOLDET (junior) har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det Varme Køkken onsdag – samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

Holdkaptajn Kasper Corell Larsen om guldet i Edible Buffet af Anders Wiuff

Profiteroles, VM 2018
Profiteroles, VM 2018

 

KOKKELANDSHOLDETS konkurrence af Anders Wiuff

KOKKELANDSHOLDET – JUNIOR består af:
Holdkaptajn : Kasper Corell Larsen (Restaurant Uformel, København)

Michael Nørtoft (Ti Trin Ned, Fredericia)
Rasmus Bermann (Alchemist, København)
Mike Simonsen (Les Trois, Aarhus)
Mette Justesen (Kähler Villa Dining i Aarhus)
Kenneth Frederiksen (Restaurant Miro, Aarhus/Madværkstedet, Odder)
Nicolai Dahl Jensen (Anlægspavillionen i Holstebro)
Jakob Jensbye (Anlægspavillionen i Holstebro)
Mounir Carstensen (LE Gourmet i Lego House i Billund)

Coach: Mikkel Laursen (Restaurant Anker i Aarhus)

skal køre indtil 6.december
Annonce