Fra sent fredag aften har omkring 10.000 borgere i Fredericia skulle koge deres drikkevand på grund af en kogeanbefaling fra myndighederne, der gælder store dele af byen. Anbefalingen kompå baggrund af nogle testresultater fra Kongsted Vandværk, der viste, at der var for mange coli-bakterier i vandet. 

” Vores absolutte førsteprioritet lige nu er at få normaliseret situationen, og ophævet kogeanbefalingen. Der er ingen tvivl om, at dette er en situation både vi og borgerne gerne havde været foruden,” lyder det fra Lars Skjerning, der er vandforsyningschef i TREFOR Vand. 

Og TREFOR Vand gør da også alt, hvad de kan, for at dagligdagen kan vende tilbage igen uden ekstra kogetid: 

Fredag nat og hele lørdag har TREFOR Vands fagfolk således været ude og tage nye test af vandet, både på det berørte vandværk og på adskillige adresser rundt omkring i byen. Der er i alt taget 46 analyser, som TREFOR Vands fagmand straks har kørt direkte ned til analyse-instituttet.

”Alle prøver er nu afleveret, og så tager det 24 timer, før vi har resultaterne. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvad analyserne vil sige, men vi krydser naturligvis fingre for, at de er rene allesammen,” siger Lars Skjerning. 

Når der er nok rene prøver med en rimelig tidsafstand imellem sig, kan myndighederne hæve kogeanbefalingen.  

I morgen fra 7.30 rykker endnu en vandkvalitets-ingenør derfor ud, og tager endnu en tilsvarende runde analyser af vandet: 

”Og sådan bliver vi ved, indtil vi har nok rene prøver og med sikkerhed kan sige, det er tilrådeligt igen at drikke vandet ukogt,” siger Lars Skjerning.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer