Selvom sommeren er over Danmark, og det meste af landet er gået i stå her i sommerferien, ja så er der nok at se til for Peter Møller hos Estate i Erritsø.

Et godt fast håndtryk og et stort smil, sådan er mødet med Peter Møller altid. Vi slår os ned ved bordet, og får en snak om sommeren hos en ejendomsmægler.

“Vi bruger meget tid her i sommerferien på at vise huse frem til seriøse købere, for der er bestemt købere i markedet, også selvom det er sommerferie”, fortæller Peter Møller og fortsætter:

“Og så er vi også ved at gøre klar med en række nye huse, der skal være klar til det boom der altid kommer efter sommerferien. Sommerferie og juleferie, det er her folk får boligdrømme”.

“Vi har en 5-7 huse på vej ind, hvor vi er igang med forberedelserne. Her handler det for os om at sætte en pris, som både vi og sælger tror er realistisk, og så kommer der lidt mere praktiske ting som tilstandsrapporter, fotografering, lave salgsmaterialet klar, og sådan”, forklarer Peter.

Har folk bedre tid til at se på huse her i sommeren, og hvor kommer de fra?

“Der er ingen tvivl om, at mange af dem der er blevet hjemme fra udlandsrejserne, de har bedre tid til at komme ud og se på huse. Her er det vigtigt, at vi altid er klar til at hjælpe”, siger Peter og fortsætter:

“Det er meget de lokale der køber huse, de ved noget om de forskellige kvarterer, og har en nogenlunde idé om hvad det er de søger. Men der er da også en enkelt eller to der kommer udefra og flytter til byen”.

Hvem er det der køber huse?

“Det er primært førstegangskøbere, der sidder i en lejlighed og vil ud i noget større. Det plejer at ske i forbindelse med en familieforøgelse, at man gerne vil have lidt mere plads”, siger Peter og fortsætter:

“Jeg synes det er dejligt at arbejde med førstegangskøbere. De er meget open-minded, og vil meget gerne vide meget om alle dele af et huskøb. Her gælder det også som ejendomsmægler om at være reel, at man ikke fortæller en masse der ikke passer”.

Hvad er det man skal være opmærksom på, når man vil købe hus?

“Mange søger i flere forskellige områder, og arbejder ud fra en tese om at det er det rigtige hus de søger, men det ender man med at fortryde. Hvis man nu tænker to år frem, hvad er det så man søger? Er det skoler, indkøb eller motorvej? Det er noget af det der er vigtigt at holde sig for øje”, fortæller Peter.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d