I morges var jeg på gaden kl 06 – det dejligt tidligt – sådan starter min dag heldigvis ofte. Det kunne tænkes at jeg som yogalærer straks går ud i naturens friske luft og praktiserer yoga, men det gjorde jeg ikke imorges (men snart, hvis du vil med?).

Derimod startede dagen i Idrætscentrets isbad, hvorefter jeg drog mod DesignSkolen i Kolding, hvor jeg underviser. Så, fra isbad til Design; giver det mening?

JA! For det minder mig om, at holde hovedet koldt og kroppen frisk, både når jeg skal skabe nyt på min lille yoga-fabrik, og når jeg skal give dagen idag form og indhold.

På vej mod Kolding reflekterede jeg over følgende: hvordan danner meningsfuldheden og det jeg ønsker at dele ud af i min undervisning – par

Med stille summen lod jeg tankerne flyde! Min oplevelse af mit eget liv er, at en masse skønne elementer af livfuldhed, udgør hver dag.

Visuelt forestiller jeg mig dagen som en lille æske, hvor jeg selv har ansvaret for og kan berige indholdet, udover at jeg kan skabe rum, så der er plads til dagens umiddelbare spontanitet. Det er en legende øvelse, og for mig en fin metafor for dagen i dag.

Jeg har også besluttet, hvad jeg ikke vil fylde i æsken: bekymring, negativitet og rumination; for det vil jeg ikke bruge dagen på. Udelukkelsen af samme, giver mig mere plads til ønskede oplevelser. Derimod hører følgende gerne til indholdet: selverkendelse, metaperspektiv og ansvarlighed for mit eget virke og velbefindende. Til sidst topper jeg med let duggede forudsigelser, og holder plads til de små ændringer som næsten altid finder sted gennem døgnets 24 timer. Omkring det hele, binder jeg en sløjfe farvet af, at gøre mig umage for at det bliver en god dag.

I løbet af dagen letter jeg låget på æsken, og forsøger at lukke lidt perfektion ud, jeg vil nemlig gerne være mild mod mig; derfor fylder jeg dagen med en
masse smil og lethed, som giver mig ro og styrke til at kunne klare det, som
gennem dagen kræver kræfter eller synes svært.

Ovenstående metafor har rødder i, at tanker er med til at skabe virkeligheden, og at der altid findes værdifulde mellemrum, både mellem tankerne og mellem aftalerne i kalenderen.

Tilbage til spørgsmålet om, hvad jeg gerne vil dele ud af i min undervisning og den ligefremme relation til det for mig, meningsfulde.

Jeg finder det værdifuldt at invitere til stunder med stille tid, ydmyghed og ro til at være med eget sind. Hvis vi hele tiden skynder os og er på vej, kan
selverkendelsen halte. Når vi gør mindre for en stund, kan vi træne vores
venskab til os selv, og realistisk lytte til det som rører sig. Jeg tror på selverkendelse er en fin vej til selvværd, og i dybden af selvværdet spottes bla. det meningsfulde.

Kærlig hilsen
Tina
tinablomstergren.dk

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her