Jeg er blevet kontaktet af flere forskellige medier de sidste par uger, som gerne vil have min spådom om, hvorvidt disse ugers lockdown kommer til at medføre et babyboom om 9 måneder eller flere skilsmisser i slutningen af året. Jeg har desværre ikke en glaskugle, jeg kan se fremtiden i, men jeg har alligevel et forsigtigt bud.

Vi har ikke rigtig andre tidspunkter gennem historien, som vi kan sammenligne disse uger med. Alligevel har jeg hørt flere forskellige bruge anden verdenskrig som referenceramme – at det var sidste gang, at en monark talte til nationen, at vi var under lockdown – og mørklægningen af Danmark i 40’erne medførte et babyboom.

Der er tre altafgørende årsager til, hvorfor vi ikke kan bruge det der foregik for 80 år siden, som en ledetråd for, hvordan vores land ser ud hen mod slutningen af dette år.

For det første, så er der i dag kontra dengang den kæmpe forskel, at præventionen er opfundet. I dag er det muligt at beskytte sig mod ufrivillige aborter, og hvor sex udelukkende kan handle om nydelse. Dengang var man klar over, at med sex fulgte ”risikoen” for en familieforøgelse. I dag skematiserer de fødedygtige par, hvornår I deres karriere og livssituation, at et barn vil passe ind. Og det skema ændrer sig ikke pga. corona. Måske nærmere tværtimod, for grundet denne krise og den voksende usikkerhed, er det ikke sikkert at vores unge mennesker har et job eller råd til et hus, som for mange er forudsætningen for at stifte familie.

For det andet var skilsmisse ikke en mulighed for 80 år siden. Derfor ved vi heller ikke, om de fem år vi lå i krig med tyskerne, ville have set helt anderledes ud, hvis par havde haft muligheden for at gå fra hinanden, som vi har i den moderne tid.

Og for det tredje er der hele det område, der hedder kønsroller. Dengang var alle mænd og kvinder indforstået med sin rolle i hjemmet. Der blev aldrig sat spørgsmålstegn ved, hvem der stod for madlavningen, for det gjorde kvinden. Punktum. I dag er vores kønsroller langt mere flydende, og forventningen til, hvem der varetager hvad, har aldrig været mere udefineret. Dette kan give massive udfordringer under et lockdown, som denne, da rollefordelingen bliver udvisket.

I min optik behøver det heller ikke være enten eller. Disse uger behøver jo ikke nødvendigvis at medføre enten langt mere lagengymnastik med børn til følge, eller modsætningen som må være, total ulykkelig kærlighed med skilsmisse til følge. Det er jo muligt, at tingene fortsætter forholdsvis uændret. At kærligheden som vi kender den, fortsætter med at udspille sig som vanligt ude i de danske hjem. Med sex gennemsnitligt en gang hver anden uge af gennemsnitligt 7 minutter (tal fra sexusundersøgelsen), og med de samme konflikter om børneopdragelse, økonomi eller svigerfamilien som altid.

Jeg tjener heldigvis ikke mine penge ved at forudsige fremtiden, men derimod ved at hjælpe de par, der gerne vil have et ekstra sæt øjne på deres parforhold eller ægteskab, eller de singler, der har udfordringer i livet med måske kærlighed eller deres seksualitet.

Så lad os ikke dømme danskerne på forhånd, men lad os i stedet for håbe på at disse uger bliver startskuddet til at kigge på sit kærlighedsliv, hvis man ikke er tilfreds med det man allerede har. Min spådom bliver nu alligevel, at alt fortsætter, som vi kender det.

Ønsker du at læse mere om mig og min praksis, kan du med fordel besøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk eller du kan følge mig på instagram på profilen https://www.instagram.com/dittewinkel/ hvis du ønsker at følge med i øvelser jeg anbefaler eller ny viden og gode råd til sex og kærlighed.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer