Fredericia AVISEN har i dag taget pulsen på fastelavn, og det bragte os naturligvis forbi en af kostumesælgerne, Fætter BR. Man er ikke i tvivl, når man træder ind. Årets fastelavnsudstilling er det første, man møder og i butikken er personalet naturligvis klædt ud. 

Årets klovnedragt er så populær, at Fætter BR må melde udsolgt.

“Vi elsker fastelavn. Det er en traditionsfyldt tid, og for os sælger vi hvert år mange kostumer. I år har årets hit været klovnedragten. Det var det også sidste år, men vi sælger også en del halloweendragter,” fortæller Maria Krüger Rasmussen.

De lokale skoler bakker op

Søren Brink Madsen er også på arbejde i Fredericiaafdelingen i dag. Han er naturligivs klædt yndigt ud, som man kan se nedenfor.

Fætter BRs Søren Brink Madsen var i hopla.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Fastelavn er en dejlig tid. Alle er glade og det skaber også en god stemning, at vi spiller med,” siger Søren Brink Madsen. Maria er vendt tilbage, og fortæller om skolerne:

“Fredericia er en meget lokal by. Det er dejligt. Skolerne har virkelig bakket op om os i år. Vi har solgt mange tønder, men også piñataen har vi solgt i år,” fortæller Maria til os.

Bonusinfo om piñataen

Piñataen har ramt Danmark. Figuren, der er lavet i papmache og dekoreret i alle mulige farver og former. Den er ofte fuld af lækkerier, legetøj og andet godt. Piñataen stammer faktisk fra Kina, hvor, at figuren var formet som en ko, og fuld af frø. Når den var slået ned og gik i stykker, var man sikret en god høst. Mange kinesere samlede frøene sammen og gemte dem – det bragte held.

Fra Kina til Europa gik rejsen og de spanske erobrere tog den med til Amerika, hvor man allerede havde en lignende tradition.

Imidlertid mange kender den netop fra latinamerikanske film. Den minder utrolig meget om at slå katten af tønden, naturligvis også derfor, at den i år rammer Fætter BR, men det er samtidig et udtryk for, at også fastelavn er blevet globalt og smelter sammen i en ny kontekst.