Fredericia AVISEN har mødt og talt med skuespiller og sanger Christine Sonnich Møller fra Fredericia Teater. I interviewet fortæller hun, hvorfor Klokkeren fra Notre Dame er sådan en speciel forestilling.

Det er et Fredericia Teater, som er på stikkerne og der er heftig aktivitet, inden premieren på Klokkeren fra Notre Dame. Hele huset sitrer af den magi som forestillingen tidligere har vist sig at være. Lydanlægget er optimeret, der er nye mikrofoner og nu er Quasimodo og Company klar til at vælte tilskuerne fra den ikoniske kirke som de dygtige scenefolk igen har bygget op.

Midt i det hele finder Christine Sonnich Møller og jeg et roligt sted for at tale om forestillingen, hun er i ensamblet og fortæller, hvor krævende forestillingen er som sanger. Der er ingen tvivl om, at det er en meget speciel forestilling at medvirke i, da den har været med til at sætte rekord med anmeldelser og været Reumertprisvinder. 26 gange høstede Klokkeren fra Notre Dame seks stjerner, ovenikøbet fik den også en Reumert i 2017.

Christine kommer fra Horsens, men stiftede allerede bekendtskab med Fredericia, da hun var på Det Danske Musical Akademi. Hun er blevet så glad for både teater og by, at hun sammen med familien bosætter sig her i Fredericia.

For hende er noget af det bedste ved Fredericia Teater, at de skaber tingene fra bunden, så man ikke kopierer, det giver en stærk følelse af at være med til af skabe noget originalt. Det giver høj faglighed og lyst til at præstere.

Læs om Lars Mølsted her

Klokkeren fra Notre Dame spiller på Fredericia Teater køb dine biletter her, og gå ikke glip af den bedste teaterforestilling jeg har set i mit liv. Som kulturredaktør kan jeg anbefale dig at se verdensklasseforestillingen i Fredericia.

Viden om forestillingen:

Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er baseret på Victor Hugos klassiker og Disneys tegnefilm fra 1996 og er fortællingen om den udstødte klokker Quasimodo, hans nederdrægtige værge, Dom Claude Frollo, den tapre og smukke sigøjner, Esmeralda, og den flotte Kaptajn Phobus – alle skønner i det 15. århundredes Paris – hvis veje krydses.

Fra det Oscar-belønnede team Alan Menken (komponisten bag bl.a. Disneys ALADDIN – The Musical, Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og SKØNHEDEN OG UDYRET) og Stephen Schwartz (komponisten bag megasuccesen WICKED og tekstforfatter til sagen fra tegnefilmene Disneys POCAHONTAS og PRINSEN AF EGYPTEN) præsenteres en ny original genfortælling af Victor Hugos episke roman om kærlighed, accept og hvad det betyder at være en helt.

Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er baseret på romanklassikeren, sange fra Disneys tegnefilm og indeholder både filmens Oscar-nominerede musik og nye sange af Menken og Schwartz.

www.handelsbanken.dk/fredericia