FC Fredericia sejrede søndag eftermiddag med 2-0 hjemme på Monjasa Park mod Lyngby Boldklub. Ude fra set lignede det et skakspil, hvor FCF-træner Jonas Dal tog de rigtige træk 

Det var en chancefattig første halvleg, hvor holdene så hinanden an. Det var som om, at der blev ventet på, hvad det næste skaktræk blev.

I anden halvleg stemplede FC Fredericias offensiv for alvor ind. Der blev styr på at sende bolden af sted ind bag Lyngbys forsvar, det var nærmest som at se et hypotetisk skakspil, hvor man sender to konger af sted sammen. De to konger i dette tilfælde var Anders Holvad og Dennis Høegh, der brillierede på Superliga-niveau og slog bønderne fra Kongens Lyngby, der stod stille på brættet, skak og mat med scoringen til 2-0.

Fra bænken var der også styr over det hele. Strategen bag det hele var træneren Jonas Dal, der havde styr på gameplanen. Dal hvilede i sig selv, og trods en første halvleg, hvor alt ikke fungerede, træffede han ikke drastiske beslutninger. Akkompagneret af sig på bænken har Jonas Dal assistenten Morten Kjærgaard. Dal og Kjærgaard er mindede på flere måder om den legendariske duo Michael Laudrup og John “Faxe” Jensen, hvor Dal er strategen Laudrup og Kjærgaard er “Faxe”. Bedst eksemplificeret ved Kjærgaard på bænken på et tidspunkt kaldte på Nicolaj Ritter, som Morten Kjærgaard ville have til at løbe mere, og Ritter rettede straks ind.

Selvom FC Fredericia spillede på et højt niveau i anden halvleg, kunne kampen dog nemt være tippet til Lyngbys fordel. Ved en tilfældighed kunne de kongeblå have bragt sig foran, og så var det blevet en helt anden kamp, ligesom det tidligere har været tilfældet tidligere i sæsonen på Monjasa Park.

Når det så er sagt, er det, at man slår en Superliga-nedrykker, et tegn på man gør noget rigtigt hos FC Fredericia, hvor man med de rette skaktræk sagtens kan kandidere til en Superliga-plads til næste sæson.

Annonce