Torsdag d. 29 november var der kæmpe klip- og klisterdag for bedsteforældre og børnebørn på Tøjhuset i Fredericia. Sct. Knuds Skole var på besøg med sin indskolingsafdeling på det historiske hus. 

Fredericia AVISEN parkerer bilen i Domus Axel P-hus. Det er koldt og det regner rigtig meget. Men på Tøjhuset kommer man ind til et varmt og hyggeligt sted, hvor julehyggen er i top. 

Denne torsdag er en begivenhedsrig dag. 88 indskolingsbørn er med deres bedsteforældre i gang med at lave julepynt, hvilket skaber en god julestemning. Arrangementet blev holdt før på skolen, men pga. pladsmangel bliver det i år afholdt på Tøjhuset. Fælleskabet er i højsædet denne dag, og bedsteforældrenes kreativitet vinderne de små poders hjerter. 

Fotograf: Sabina Mehic

Imens børnene løber rundt, klipper, hygger og nyder julens komme, ser vi på de mange ting, som der kommer ud af det koncentrede klip- og klisterarbejde. Der er julehjerte, krammerhuse, musetrapper, juletræer, guirlander og alt det, vi kender fra julen.

Julepynt bordet. Fotograf: Sabina Mehic

Bedsteforældre går rundt og tager billeder af børnebørnene. Det er nogle stolte bedsteforældre, der skal forevige dette øjeblik – og de er også gode til at dele ros ud, når børnene kommer løbende med et stykke julepynt, som lige er limet færdigt.

”Glæden ved at se sit barnebarn så glad, gør mig overlykkelig. Det er jo den hygge, den begestring og den stemning, vi kommer for”, fortæller en af bedsteforældrene.

Kagebordet. Fotograf: Sabina Mehic

Duften af pebernødder og brunkager fanger manges opmærksomhed, særligt børnenes. Rullebordet, hvor godterne står på, er konstant omringet af glade børn.

Børn fjoller og leger rundt, når de ikke sidder ved bedsteforældrene og laver julepynt, men det er da plads til i dag. Skolen er glemt et øjeblik. Børnene hygger sig, de leger fangeleg med hinanden.

For enden af salen sidder pædagogerne på scenen med kasser fra de forskellige klasser. I hver kasse er der julepynt, som børnene har lavet. Den skal tilbage på skolen så det kan pynte flot op i deres klasser.

En skøn dag for de mange 88 børn, bedsteforældre, lærere og pædagoger er ved at være slut, og vi takker for besøget.