Forside Erhverv Klaus Zoffmann-Jensen klar til nye udfordringer på Cozy

Klaus Zoffmann-Jensen klar til nye udfordringer på Cozy

DEL
Restauratør Klaus Zoffmann Jensen, Hannerup Skov 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Restauratør Klaus Zoffmann Jensen Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Klaus Zoffmann-Jensen måtte i december dreje nøglen om på sit hjertebarn, Restaurant Hannerup Skov. Nu er den erfarne kok klar til nye udfordringer, og de udfordringer skal ske få hundrede meter fra Hannerup Skov. De nye rammer er Cozy, der ligger i første række ned til Lystbådehavnen ved Strandvejen.

Klaus Zoffmann-Jensen er god til at lave mad, det er ingen hemmelighed. Han har som den eneste formået at servere et stjerneskud der gik rent ind i hjertet – selv for en som mig der ikke er så god til fisk.

Vi havde aftalt at mødes i hans nye rammer, rammer hvor udsigten om er den samme som Hannerup Skov. I første række til vandet og med den flotteste udsigt ud over Lillebælt skal Klaus boltre sig i køkkenet.

Fra selvstændig til ansat

Fra Klaus Zoffmann-Jensen d. 20. december meldte ud, at Restaurant Hannerup Skov skulle lukke var det et stort slag for ham, men inden han nåede at se sig om, så var der nye muligheder på bordet.

“Vi havde det første møde omkring det her allerede inden jul, det gik ret stærkt. Til at starte med, så ville jeg ikke rode med det her. Jeg skal sgu ikke lave nachos, men Søren sagde, at vi lige skulle tag en seriøs snak om fremtiden”, fortæller Klaus og fortsætter:

“De er klar på nye udfordringer, og dem er jeg med på. Jeg kan godt lide at udvikle ting, lave drejebogen til det næste kapitel. Det her er en oplagt mulighed for at skabe oplevelser for vores gæster. Det her bliver rigtig interessant”.

“Det er meget rart, at jeg har kunnet komme hurtigt videre. Man hænger lidt med mulen over Hannerup Skov, men det hjælper virkelig at være i gang med noget andet. Jeg er blevet samlet op på ny”, lyder det fra den erfarne kok.

Hvad med familien, hvad siger de?

“Jeg har ikke 37 timer, der sker aldrig, men det er da ikke de 100 timer det var før. Ungerne vidste knapt hvem jeg var efterhånden. Jeg har ikke haft en eneste weekend fri i næsten tre år, det kan jo ske nu, det er jeg virkelig glad for”, fortæller Klaus.

Ombygning på vej

“Jeg er ansat som daglig leder eller køkkenchef. Jeg ved ikke helt hvad det hedder, men jeg har fået nøglerne og så tager vi den derfra”, lyder det med et grin fra Klaus, der løfter sløret for hans samt de to ejere Tina og Sørens tanker om fremtiden for Cozy.

“Det første udgangspunkt er, at vi skal lave det om fra en cafe til en restaurant. Lige nu er det meget café-agtigt, og det skal vi væk fra. Så i uge 7 og 8 lukker vi helt ned, udvider køkkenet og bygger helt om”, fortæller Klaus.

“Vi åbner op til køkkenet, så gæsterne kan kigge ind. Det er både en måde at vise vores håndværk frem, men det er også spændende og interessant. Vi flytter baren, og så rykker vi ishuset over i vores nye bygning. Det bliver helt anderledes – men vi beholder selvfølgelig terrassen”, fortsætter han.

Nyt menukort, skarpt fokus og væk fra traditionel cafemad

“Vi går efter at blive en maritim restaurant. Vi skal servere fisk, skaldyr – ja alt hvad vi kan komme i nærheden af. Fortrinsvis bliver menuen sammensat ud fra de danske fiske-sæsoner, men vi vil også meget gerne have blandt andet tun på menuen”, forklarer Klaus og fortsætter:

“Det gælder om at skille sig ud, og der er ikke andre deciderede fiskerestauranter i Fredericia mere. Men når det er sagt, så holder vi fast i det jeg kalder terrassekortet. Det er eksempelvis til frokost, det er det lidt hurtigere og lettere. Det er en forsmag på vores kvalitet og vores gode madlavning, så det er en måde at få folk i restauranten”.

“Min tanke med terrassekortet er også at give gæsterne større valgfrihed. Det kan være de vil have en slags kød, men salt frem for pommes frittes. Vi åbner ligesom menukortet, så gæsterne kan vælge lige det de ønsker”, siger Klaus.

“Mange af dem der kommer her nu, de kommer og spiser en burger og en cola eller et stjerneskud. Vi skal have mere tid til hygge, folk må gerne sidde lidt længere. Lidt ligesom Fakta, der gerne vil have kunderne 5 minutter mere, så vil vi gerne have kunderne bliver og hygger sig her”, lyder det videre.

Selskabslokale, konfirmationer og mad ud af huset

Cozy har netop fået muligheden for, at bruge selskabslokalet ved den gamle sejlklub. Det giver nye muligheder – og det er Klaus glad for. Men det er ikke kun selskaberne i huset han vil øge mængden af, også mængden af mad ud af skal øges.

“Med et større køkken får vi også kapaciteten til, at levere mere mad ud af huset. Vi vil sammensætte super lækre menuer, der passer til enhver lejlighed. Mad ud af huset er også en god måde at komme bredt ud med vores gode mad – og så kommer gæsterne forhåbentlig forbi restauranten”, fortæller Klaus Zoffmann-Jensen.

“Jeg har også en idé om, at vi skal lave mad som man kan tage med ned på bådene der ligger lige her ved siden af. I stedet for at de alle skal ind i restauranten, så kan vi lave mad der er lige til at tage med ned på båden”, siger Klaus og fortsætter:

“Måske kan vi også lave en lille slagterforretning, hvor man kan købe de kvalitetsvarer vi bruger i vores madlavning. Vi lægger jo meget stor vægt på, at alle råvarer er af den bedste kvalitet, og så vidt muligt har oprindelse fra nærområdet”.

Konfirmationssæsonen begynder inden længe, og muligheden for det nye selskabslokale glæder Klaus, der har brugt mange timer på menuen de seneste dage.

“Konfirmationsmenuen for 2019 er på plads, og allerede få timer efter vi lagde den ud ringede folk ind for at bestille. Vi laver selvfølgelig ud af huset, men der er stadig mange ledige datoer i selskabslokalet, hvor vi kan rumme 60 personer. Men det er med at være hurtig, interessen er stor”, fortæler Klaus.

Central for vilde idéer

“Her er muligheden for at lave mad til alle. Vi har mulighed for at bruge havnen, med bådpladser og både man kan leje og sejle ud på Lillebælt. Turbåde, vandski. Vi skal bruge dem og give folk en picnickurv de kan spise på Lillebælt, vi skal skille os ud”, lyder det fra Klaus, der tydeligt sprudler af idéer.

“Vi skal finde noget unikt, noget som kun vi gør. Ellers er vi bare en restaurant, vi skal have vores signatur. Der er havnen og vandet den store forskel, vi har den perfekte beliggenhed. Så får vi en masse udlejning til at trække folk ned. Elcykler så sejlerne kan komme rundt, mulighederne er mange”, fortsætter han.

“Vi har også et mødelokale med plads til 20. Det bruger vi også til sejlsportsuddannelse gennem Dansk Bådskole. Speedbådscertifikat, motorlære og duelighedsbeviser. Vi skal tilbyde noget de andre ikke kan. Vi skal lokke folk herned, blive set på en anden måde. Der kommer til at ske en hel masse”, siger Klaus Zoffmann-Jensen.

“Vi gør det fordi vi kan. Jeg tænker, at man skal tage chancen. Lad os prøve, se hvad der sker. Vi tager alle guldkorn fra gæsterne, så samler vi dem op og prøver at se om de kan hænge sammen. Men det er meget fokuseret på sommer. Sommeren er markedsføring for vinterhalvåret”, fortæller Klaus og fortsætter:

“Det bliver en central for de lidt mærkelige, ja eller de unikke ting man ikke ser andre steder. En drøm er også en foodtruck med fisketacos. Der er så mange vilde idéer, men nu skal vi i gang. Det er maden folk skal huske os på”.

www.eventc.dk
DEL