Forside Erhverv Klaus G. Andersen: ”Fredericia gør det godt”

Klaus G. Andersen: ”Fredericia gør det godt”

DEL
Foto: Fredericia Shipping

Om lidt udkommer den årlige DI-undersøgelse, hvor DI-medlemmer landet over bedømmer kommunerne ud fra ni parametre. Sidste år tog Fredericia endnu et tigerspring og placerede sig på en 17. plads. Men hvad skal der til, og hvordan bevarer Fredericia placeringen. Det har vi spurgt Fredericia Shipping A/S Adm. Direktør Klaus G. Andersen om.

På havnearealerne i Fredericia er der altid aktivitet. Det gælder også hos virksomheden, Fredericia Shipping, som vi besøger i dag. Fredericia Shipping udbyggede i 2017 forretningen med faciliteter i Taulov Dry Port. Men i dag er temaet noget helt andet, Fredericia – og hvordan Fredericia bevarer og udbygger momentum.

”Fredericia er fantastisk. Nu har vi gennem de sidste mange år oplevet, at byen blomstrer på alle parametre. Jeg har med egne øjne set, at der er kommet nye restauranter til, som er opstået på ryggen af Fredericia Teater. I lørdags var jeg på Urbania Streetfood for at fejre Fredericia HKs oprykning, også her mødte der os en verden fuld af liv. Tøjhuset spiller koncerter på livet løs, sammen med de andre positive elementer i vores by, skaber det liv i Gothersgade sydlige bydel og samler byen med Kanalbyen. Det er godt set”, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:

”En ting mangler dog endnu, men jeg tror, at det kommer: Et stort hotel i Kanalbyen, som kan blive et samlingssted. Jeg er glad for de gode hoteller, vi allerede har i byen, men jeg tror, at et stort hotel i en ny bydel vil skabe endnu mere liv.”

Og her kommer sammenspillet med by og havn også ind.

”Byen udvikler sig og vokser, hvilket også har presset havnevirksomhederne, men heldigvis er det at drive tørhavn blevet muligt. Det bliver unikt for Fredericia i de kommende år, hvor efterspørgslen efter havnelogistikarealer, i takt med, at vores nabokommuner lukker havne, bliver stor,” fortæller Fredericia Shippings Direktør og uddyber:


”At håndtere gods i Taulov, sende det på vej, bane og vand giver en række dobbelthåndteringer, som gør processerne dyrere, men hvis vi samler det meste af havneaktiviteten i Trekantområdet i Fredericia, så kan godset godt bære det. Det skaber arbejdspladser og det er godt. Der er enorme arealmuligheder i Taulov”.

Både da vi talte med Bernt Dahl fra Kentaur A/S og Martin Bjeld fra Carlsberg Danmark A/S var infrastruktur et fokuspunkt for Fredericias fremtid, det er det naturligvis også for Fredericia Shipping og Klaus G. Andersen.

”Det er ekstremt vigtigt med et fokus på E45, og her også afkørslerne 59-61. Det er essentielt, at man kommer godt op af ramperne og efterfølgende godt videre ud på vejnettet. Det bliver også en udfordring, når man om nogle år dagligt skal flytte mange mennesker ind og ud af Kanalbyen. Det skal man også tænke ind. Man kan altid ønske sig meget mere, og at det går stærkere, men grundlæggende er infrastruktur et fokuspunkt, når vi mødes med Fredericia Kommune og Business Fredericia i diverse dialogfora. Vi er mange interessenter og det gør, at vi løbende har en god dialog imellem hinanden om fremtidens infrastruktur,” siger Klaus G. Andersen.

”Endnu et område, som vi i byen skal have meget stor fokus på, og som jeg tror, vil give kommunen ekstra point, er dialogen om miljø- og sikkerhedsgodkendelserne. Mange nævner i forbindelse med erhvervsundersøgelser byggesager, men for mange virksomheder er det ikke altid afgørende om en byggesag tager fire uger eller seks uger. Jeg ved godt, at den kan være vigtigt for nogen, men for de fleste er det mere betydningsfuldt, hvis Kommunen er god til at indgå en dialog om miljø- og sikkerhedsgodkendelser, som er en større og større udfordring for virksomhedernes udvikling i takt med den øgede fokus herpå fra samfundets side. Men om det er byggesager eller miljøgodkendelser, så er det mit indtryk, at Fredericia Kommune er meget fokuseret på at hjælpe, støtte og rådgive virksomhederne, og det betyder noget, når vi taler om erhvervsvenlighed”, fortæller Klaus. G. Andersen.

Hvilke udfordringer ser du i årene frem?

”Grundlæggende tror jeg, at Fredericia vil fortsætte sin flotte udvikling. Vi har skabt noget i Fredericia, og det er godt. Men vi skal arbejde med at eksistere side om side, som by og havn. Det er en stor opgave de næste 10 år, og det kræver noget, når de to parter smelter sammen, men det kan man godt, særligt, når man i Fredericia vil både byudvikling og arbejdspladser”, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:

”Så skal vi også have Fredericia Teater i Kanalbyen. Vi skal glæde os over, at Fredericia Håndboldklub er rykket op – for vi har grundlæggende tre virkelig gode fyrtårne i Fredericia Teater, Fredericia Håndboldklub og FC Fredericia. Dem skal vi som erhvervsliv være med til at holde liv i. Det bliver nemlig også et samlingspunkt for byen. Kultur og sport samler, og vi skal være bedre som erhvervsliv til at bakke op”.

Hvad med boligudviklingen?

”Der bygges i Fredericia, og det er positivt. Vi skal dog også udvikle nogle attraktive boligarealer med store grunde, hvor noget af den nye arbejdskraft, vi får ude fra i takt med, at virksomhederne vælger Fredericia, også bosætter sig i Fredericia”, siger Klaus G. Andersen. ”Groft sagt skal der også være hus eller byggegrund til direktøren i den nye virksomhed, så han eller hun ikke bosætter sig i Strandhuse eller Bredballe”.

”Det ville også være fedt med en universitetsuddannelse, men omvendt, så ved vi, at selvom Aalborg, Aarhus, Odense og Kolding lokker, så vælger mange unge stadig København. VI har desværre skabt et samfund, hvor det er mere populært at blive bachelor eller kandidat, i stedet for at gå i lære eller gå en mere erhvervsfaglig vej. Måden vi har bygget vores samfund på, har gjort, at vi har trukket mange dygtige unge mennesker væk fra de mindre byer, og nu mangler vi håndværkere og andre kompetencer. Så hvis vi kunne spille lidt den anden vej ved at tiltrække flere uddannelser til byen, så tror jeg også, at vi løfter Fredericia på mange parametre”.

”Når alt dette er sagt, så gør Fredericia det godt, og både jeg og Fredericia Shipping glæder os til at være en del af byens udvikling mange år frem”, slutter Klaus G. Andersen.

https://fairbillet.dkd/t246/J%C3%B8rgen%20Leth%20-%20Mine%20Helte
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL