Så er det i dag, at Trekantens Festuge kulminerer med Kulturnatten i Fredericia. Der bliver masser af gang i byen med henved 50 spændende arrangementer, så der bliver masser af oplevelser for både store og små med gang i. Hele programmet for Kulturnatten kan I finde på www.trekantfest.dk, men her er et udpluk.

Bibiana

På Bibiana bliver der tænkt ud af boksen, og man træder nærmest ind i en børnetegning, når Danmarks første kunstskib for børn formidler den eventyrlige havn via børns stemme! Du kan hoppe om bord i kunstudstilling, arkitekturworkshop og virtual reality-studier og slip fantasien og eventyret løs om bord på skibet! Bibiana er en coaster, der er hjemvendt fra verdenshavene og blevet omdannet til en unik og sansende kunstudstilling, som er lastet med prisvindende børnebogsillustrationer fra hele verden.
M/S BIBIANA er sejlende børnebrugerindragelse, som skal skabe inspiration til liv og kultur i de danske havne. Om bord er foruden garvede sømænd også professionelle arkitekter og kunstformidlere. Bibiana har ligget til kaj i Gammel Havn i Fredericia hele ugen, og der er Åbent Skib på alle hverdage mellem kl. 14-17 og i weekenden 10-17, dog udvides åbningstiden på Kulturnatten, fredag den 1. september, til kl. 21.00. Der er fri entré.

De 3 kongelige tenorer med sopran

På fredag aften kl. 20, kan du på J.B. Nielsens plads opleve De 3 kongelige tenorer med sopran Dorthe Elsebet Larsen.
Tre tenorer fra Det Kgl. Teater og en pianist har fundet sammen med både stil og smil, trods forskelle i udseende og stemmeklang. Men netop disse forskelle fremhæver deres underholdning og giver den et særpræg, som tiltaler selv operahadere. De synger operaarier, som selv operahadere kender og holder af, og endnu mere befriende er det, når humoren trænger sig på, når de gennemfører sprudlende Broadway musicals af Gershwin, Rogers, Lloyd Webber, m.fl., eller nogle af vore egne, danske evergreens. Genkendelsens glæde er én af de største, og den bliver ikke mindre, når melodierne får en ny klang ved at blive iklædt disse tre dygtige kongelige sangere, som udgør De 3 Kgl. Tenorer: Sune Hjerrild, der er blevet udråbt som sin generations danske Italienertenor, Peter Steen Andersen, der er solist fra operakoret på Det Kgl. Teater og John Venning, der har været fastansat ved Den Kgl. Opera siden 1981. Ved koncerten på J.B. Nielsens Plads bliver de tre herrer bakket op af sopran Dorthe Elsebet Larsen.
Koncerten er 2. del af aftenens Kulturtriatlon, som I kan læse mere om på www.trekantfest.dk.

Chinah sætter gang i Kulturnatten

Kulturnattens musikalske højdepunkt i Fredericia bliver med det prisvindende band CHINAH. De succesfulde R&B-darlings i CHINAH er en solstrålehistorie fra den danske R&B-scene.
CHINAH debuterede til SPOT Festival i Århus i 2015, og bandet havde ikke engang udgivet en single, da de blev hyret til at spille på festivalen. Deres første single ’Away from me’ udkom i juli 2015. Den var produceret i deres hjemmestudie i et soveværelse på Nørrebro i København, og siden er det gået stærkt.
Efter udsolgte koncerter, en magisk debut på Store Vega, vindere af P3 Talentet sidste år, fortsætter den charmerende trio nu både med 2 x P3s Uundgåelige og en stor verdensturné. Men inden lægger de vejen forbi Fredericia og spiller på J.B. Nielsens Plads kl. 18 fredag den 1. september, når der er Kulturnat i byen.
CHINAH består af sanger Fine Glindvad og Simon Kjær og Simon Andersen, der spiller henholdsvis guitar og keyboard. De tre mødte hinanden på Engelsholm Højskole i 2012, men det var først i 2014, da både Fine, Simon og Simon alle var landet på Nørrebro, at musiksamarbejdet så småt begyndte at vokse. Kom og vær med, når Chinah sætter gang i Kulturnatten på J.B. Nielsens Plads på fredag kl. 18.


Trylleshow med Mads Fencker

Med en andenplads i ‘Danmark har talent’ i bagagen kommer den unge illusionist til Kulturnat i Fredericia med både tankelæsning og manipulation. Mads Fencker vil underholde med en række psykologiske teknikker, der skaber illusionen af tankelæsning, hukommelsestab og andre former for manipulation af sanserne. Glæd dig til at opleve et show, hvor du bliver ført bag lyset og ind i en verden, man ellers kun ser på tv på J.B. Nielsens Plads kl. 16.30.

Skyggeteater: H.C. Andersen i nye klæder

Med afsæt i fortællingerne Skyggen, Den Grimme ælling og Den lille havfrue udfolder en skyggeballet sig i byrummet og forandrer det.

Dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co består i dag af syv tilknyttede dansere, og dansetruppen er kendetegnet ved deres mangfoldighed i udtryk og i sammensætning. Kompagniets dansere har alle forskellig alder og baggrund, som spænder fra moderne dans over akrobatik og performance til klassik ballet.
Den musiske side betyder meget i kompagniets værker. Til alle værker bliver der komponeret ny musik, og komponisterne Anders Vejen Andersen og Fuzzy har gennem de sidste 10 år været fast tilknyttet Ingrid Kristensen & Co. Skyggeteatret kan opleves i gården ved Tøjhuset kl. 21.00 på fredag.
Skyggeteatret er sidste del af Kulturnattens kulturtriatlon.

Fisk på land

Fisk på land er en smuk lysperformance. Du kan oplev en fortryllende og magisk optogs-performance på kulturnatten med smukke lysende fisk. Der er 50 medvirkende i optoget – både børn og unge. Optoget starter kl. 21.30 i C-byen og bevæger sig ned igennem Vendersgade og Gothersgade. Det hele slutter på havnen.

Litterær sejladser og baggårdsvandring

På Kulturnatten kan du tage med på både litterære sejladser og baggårdsvandringer.

Sejladser:

Hvad stiller en ældre dame op, når hun pludselig arver en fiskekutter? Hop om bord på Medicus, som sejler fra Gl. Havn i Fredericia, og hør Thøger Jensen fortælle og læse op fra sin roman: ’Frøken Dissings blafrende sommerskørt’. Efter en times ophold i Middelfart sejler Medicus retur med musik og tapas om bord.

Afgang Fredericia kl. 15.40
Ankomst Gl. Havn i Middelfart kl. 16.30
Afgang Gl. Havn i Middelfart kl. 17.30
Ankomst Fredericia kl. 18.20

Musikken på hjemturen leveres af Nicklas Ejby Pedersen.

Elektrikeren Jørgen kommer ud på dybt vand, da han mister sit job og bliver erotisk. Hop om bord på Medicus, som sejler fra Gl. Havn i Fredericia, og hør Jens Blendstrup fortælle og læse op fra sin roman ’Slagterkoner og bagerenker’. Efter en times ophold i Middelfart sejler Medicus retur med musik og tapas om bord. Sejladsen er arrangeret af Middelfart og Fredericia Bibliotek.
Afgang Fredericia kl. 18.50
Ankomst Gl. Havn i Middelfart kl. 19.40
Afgang Gl. Havn i Middelfart kl. 20.30
Ankomst Fredericia kl. 21.20.

Musikken på hjemturen leveres af “Mig og Anders.”

Rådhuspladsen

Rådhuspladsen danner i år rammen om en masse forskellige workshops, boder, udstillinger, dans og musik. Du kan bl.a. lave digt eget kæmpe-poesi-pose-digt, trykke din egen by, lave dit eget selvportræt, smage på mad, dans og musik i de internationale boder, se spændende udstillinger om Reformationen, Jens Galschiøts provokerende kunstværker, høre jazz og percussion-koncerter, deltage i en kunstquiz eller smide en mønt i den interaktive danseautomat Dance O´matic. Der er masser af oplevelser på Rådhuspladsen for både store og små fra kl. 16 – 21.

Fyrværkeri kl. 22
Traditionen tro afsluttes Kulturnatten med et festligt fyrværkeri i Kanalbyen kl. 22.00.