I går aftes var livredderne fra TrygFonden Kystlivredning på Hvide Sande i aktion, da en kitesurfer omkring kl. 18.45 kom i vanskeligheder ca. 300 meter væk fra livreddernes primære område og ca. 100 meter ude i vandet. Surferen havde fået vendt sin kite, så han ikke kunne få den op igen. Han befinder sig midt i brændingen og bliver skyllet rundt flere gange af bølgerne. Surfboardet er væk fra ham, og han er stadig hægtet på kiten, som betyder, at han kastes yderligere rundt i bølgerne. To livreddere sejler ud til surferen, der er chokeret, og hjælper ham i land.

– Der er gode vejrforhold for surfere og kitesurfere i disse dage, men hvert år er der personer, som kommer i alvorlige vanskeligheder. Ofte er surferne alene på vandet, hvilket er farligt, hvis man pludselig har brug for hjælp. Vi vil derfor opfordre til, at man aldrig tager på vandet alene og sørger for at have en vandtæt mobil med sig, så man kan tilkalde hjælp, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

I går aftes var yderligere en redningsaktion ved Cold Hawaii ved Klitmøller i Nordjylland, hvor en surfer var drevet 3,5 kilometer ud fra kysten. Surferen blev reddet i land af Cold Hawaii Water Safety.