Gode sociale, kulturelle og festlige oplevelser som bidrager til øget livskvalitet og mere selvstændighed.

Det er hvad der venter Koldings udviklingshæmmede med projekt Ønsketure, som er at samarbejde mellem Kolding, Fredericia, Vejle, Favrskov og Udviklingshæmmedes Landsforbund.

Det tværkommunale samarbejde betyder, at udviklingshæmmede fra de forskellige kommuner opbygger sociale relationer med andre og får nye fællesskaber.

Projektet har allerede afholdt to succesrige arrangementer i efteråret 2016 og endnu to venter i foråret 2017. Det første allerede mandag den 20. marts, hvor der er koncert med det populære dansk-top-par Kisser og Søren fra 15.00-17.00 på Rytterskolevej 15 i Nr. Bjert. Her mødes 37 udviklingshæmmede over en kold øl eller cola og festlige schlager-toner.

”Vi har haft stor tilslutning og vi kan tydeligt mærke, at det er meget opløftende for de udviklingshæmmede at være en del af arrangementerne, ” siger Kirsten Friis Koch fra Kolding Kommune.

Projektets overordnede formål er at give personer med udviklingshæmning mulighed for at leve et selvstændigt og oplevelsesrigt liv sammen med andre.

Man forventer, at langt størstedelen af deltagerne oplever øget livskvalitet og bliver bedre til at leve et selvstændigt liv.