Der er gamle traditioner for brugen af birkebark, mens pilens bark tilsyneladende ikke har haft nogen særlig interesse. Så da Kirsten Ploug for ca. tretten år siden blev præsenteret for pilebarken som flettemateriale, var der frit slag for egne ideer.

Siden har hun afprøvet forskellige håndarbejdsteknikker, men kniplingen endte af flere årsager med at blive den foretrukne. Kurve af mange materialer fra andre lande har inspireret og givet nye ideer til flettemetoder. Den store inspiration er dog stadig barken selv med dens mange variationer i farve og tekstur.

Kirsten Ploug har deltaget på en række udstillinger: Fra Sortekilde i Kerteminde over Rønnebæksholm ved Næstved, Søbygård på Ærø, på flere pilefestivaler, kniplemesser i Slagelse, Middelfart og Tønder, Krusagården i Eksjö i Sverige, Vævekredsenes tekstile højskoledage i Rødding, Det Røde Pakhus i Hobro og ikke mindst en årrække sammen med gruppen 7 9 13 på Filosoffen i Odense og senest gruppen JA! på Galleri Engholm i Middelfart.

Kirsten Ploug er ligeledes forfatter til bøger om emnet: ’Brug Barken’ sammen med Annie Westphael og ’Det begynder med en knude’ sammen med Gruppen Moderne Flet.

Udstillingen kan ses i Hørvævsmuseets café frem til 23. august. Der er åbent 13-17 alle dage, undtagen mandag.

Desuden er der 7.-9. august kursus i fletning med pilebark hvor Kirsten Ploug er underviser. Det foregår også på Hørvævsmuseet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer