En del af de mennesker, som Kirkens Korshær hver eneste dag hjælper, lever på gaden, andre har egen bolig, men fælles er, at de mangler et sted at høre til – at føle sig hjemme. Det sætter Kirkens Korshær fokus på i uge 47, når organisationen holder indsamlingsuge under temaet ’Hjem for hjemløse’.

I uge 47 sætter Kirkens Korshær fokus på hjemløshed i Danmark, når organisationen holder sin indsamlingsuge under temaet ’Hjem for hjemløse’ og samler ind til det sociale arbejde.

Sidste års hjemløsetælling viste, at der officielt findes 6431 hjemløse i Danmark. Og det viste, at der er et stigende antal mennesker, som sover på gaden, flere ældre og flere psykisk syge hjemløse set i forhold til tællingen før i 2017.

Men hjemløshed er ikke bare et tal. Det er mennesker som Betty og Anders, der har fundet et hjem – et sted at høre til – i Kirkens Korshær og fået en livsnødvendig støtte til at klare sig igennem hverdagen.

Mange af de mennesker, som Kirkens Korshærs hjælper, er ensomme, kæmper med psykiske problemer, har ofte misbrug og mangler basale relationer, som er vigtige for at trives. Deres liv og hverdag er svær og for en dels vedkommende umulig at håndtere alene. De har brug for mennesker, som kan være der for dem, som ser dem, lytter til dem og accepterer dem, som de er.

Hos Kirkens Korshær tilbyder vi mad, en seng at sove i – basale behov som er livsnødvendige og kan give dem ro for en stund. Men vigtigst af alt møder vi mennesker i øjenhøjde. Kirkens Korshær er HJEM i alle ordets betydninger – for dem der ikke har andre steder at gå hen. På den tillidsskabende baggrund kan vi også hjælpe mennesker til at få den hjælp, de har brug for til forbedringer i deres situation og skabe de forandringer, de håber og ønsker selv.

  • I Kirkens Korshær hjælper vi alle, der har behov for det. Sådan har det altid været, og sådan bliver det ved med at være. Derfor er vores arbejde også under en konstant forandring, så det tager form efter de behov, som vi ser i samfundet, og de mennesker, vi møder i vores daglige arbejde, siger chef for Kirkens Korshær Helle Christiansen.
  • Som mennesker har vi alle brug for at blive mødt der, hvor vi er, og som dem, vi er. Derfor skal hjælpen være tæt på og individuel, og det kan Kirkens Korshærs forskellige tilbud gøre endnu mere med den støtte, vi får fra indsamlingen.

Landsindsamlingen bliver digital

Af hensyn til sikkerheden for vores indsamlere og danskerne bag dørene, bliver landsindsamlingen i år 100 procent digital. Det vil sige, at alle kan være med til at samle ind hjemmefra enten via Facebook eller hjemmesiden www.hjemforhjemløse.dk

Kirkens Korshærs sociale arbejde

  • Kirkens Korshær har 38 varmestuer. Her kan mennesker, ramt af hjemløshed og andre sociale problemer, få en pause fra det pres, de lever med udenfor. Varmestuernes medarbejdere tilbyder et måltid mad, samtaler og fællesskab, tørt tøj og et sted at hvile sig. De fleste steder kan medarbejderne også hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til systemet, hvis vedkommende beder om det.
  • Kirkens Korshær har børne – og familiestøttende arbejde ni steder i Danmark. Her har vi kontakt til over 1000 familier og hjælper blandt andet med madpakker, tøjuddelingen, rådgivning og tilbud om udflugter og sociale arrangementer.
  • Kirkens Korshær driver tre stofindtagelses- og sundhedsrum, hvor stofbrugere kan indtage deres stof under observation af faguddannet personale og få hjælp og vejledning til de helbredsproblemer, der kommer af misbrug og et liv på gaden.
  • Sct. Nicolai Tjenesten er Kirkens Korshærs samtaletjeneste, hvor frivillige og uddannet personale hvert år besvarer 47.000 opkald fra mennesker, der har brug for at tale og blive lyttet til. Det er ofte mennesker, der er isolerede og ensomme, og som ikke har andre, som lytter til dem.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer