Hver søndag under coronakrisen sender kirken live på Youtube kl. 10 på dansk og kl. 19 på engelsk. Premieren i forrige søndag mere end firdoblede antallet af “kirkegængere”.

Da statsministeren meddelte, at man skulle undgå at mødes i store forsamlinger, besluttede Kirkeibyen hurtigt at lukke ned for sine søndagsaktiviteter. I stedet valgte kirken at streame alle gudstjenester live på Youtube. 

– I en tid, hvor vi virkelig har brug for at være sammen som mennesker, og ikke kan være det, har kirken noget at byde ind med. Vi tilbyder derfor et online gudstjenestefællesskab, siger Jesper Kure, ledende præst i Kirkeibyen. – Budskabet er det samme, som vi samles om, men vi ændrer metoden, og bruger teknologien.

På en almindelig søndag har kirken i Fredericia & Kolding mellem 350 og 550 besøgende til gudstjenesterne, der filmes i højskolesalen på Kolding Internationale Højskole. Forrige søndag havde de to over 2000 visninger, som er mere end en firedobling. En del af forklaringen er, at kirkens live-gudstjenester blev tilbudt til en lang række kirker, man samarbejder med, som ikke havde teknisk mulighed for at sende live. Men derudover mener kirkens præst, at det også er et udtryk for, at coronakrisen kalder på et modsvar, som kirken er sat i verden for at levere.

– Vi tror på, at evangeliet, som betyder “de gode nyheder”, har noget at sige til os til alle tider, og ikke mindst i krisetider som denne. Det giver os et håb midt i det håbløse, bringer et lyspunkt i det mørke, og tilfører værdi til vores liv som mennesker, siger Jesper Kure, der selv prædikede for rullende kameraer i søndags og sendte budskabet hjem i stuerne.

På søndag kan man igen gå på Youtube og søge på “kirkeibyen” og finde gudstjenester. Kl. 10 vil der være en prædiken på dansk, og til gudstjenesten kl. 19 vil talen være på engelsk. Derudover indeholder de to live-gudstjenester en række sange og salmer i en moderne stil, man let kan synge med på. 

– Mit ønske er, at gudstjenesten bliver et samlingspunkt midt i det hele, hvor vi hver især lever så isoleret. Derfor vil vi også give nogle eksempler på, hvordan vi kan connecte som mennesker midt i coronakrisen.” siger Jesper Kure.

Kirkeibyen er en frikirke, der holder til både i Kolding og Fredericia. Kirken er en del af Apostolsk Kirke i Danmark og er medlem af Frikirkenet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer