Under temaet ”Movie March” laver Kirkeibyen på Vejlevej sin kirkesal om til biograf med popcorn og sodavand under gudstjenesterne i marts måned.

Frem med popcornene, sluk mobilen og læn dig godt tilbage. Den oplevelse er ikke længere begrænset til de bløde sæder i biografen. Den kommende måned vil kirkegængerne i Kirkeibyen i Fredericia kunne opleve nogle af de samme ting, når der er gudstjeneste søndag formiddag. Her bruges der klip fra kendte film til at illustrere bibelens budskaber, der pyntes særligt op til anledningen og deltagerne kan få mulighed for at nyde popcorn, slik og sodavand undervejs.

– Vi har alle været igennem en tid med nedlukning, afstand og restriktioner. Gennem Movie March fejrer vi, at vi igen kan samle kirken og invitere byen indenfor og opleve kirke på en anderledes måde, end man måske har prøvet før, siger Simon Tind, der er præst i kirken. Han mener, at når man som kirke har verdens bedste budskab, så fortjener det også indimellem en ny indpakning med et kreativt og nytænkende twist.

– Jesus var en blændende historiefortæller; han brugte lignelser til at illustrere hans budskaber om en lang række af relevante livstemaer. De største historier fortælles i dag på den store skærm. Derfor vil vi bruge filmklip til at formidle biblens budskaber på en anderledes måde, som alle kan relatere til, fortæller Simon Tind og beroliger med, at flere ting stadig vil være de samme, når man mødes søndag kl. 10.30:

– Vi har stadig de genkendelige gudstjenesteelementer som prædikener med fokus på Jesus, glade og nærværende sange og fællesskab mellem mennesker. Vi tilføjer blot et element i marts måned uden at gå på kompromis med biblens budskaber og gudstjenestens normale indhold.

Kirkeibyen er en lokal kirke i Fredericia med tilknytning til Kirkeibyen i Kolding og Apostolsk Kirke på landsplan.