Så skete det. Det mange har ventet på, siden EventC offentliggjorde, at den gamle hankat gæstede Fæstningsbyen igen. Naboer i kjoler, cowboybukser, skjorter, læbestift, duften af parfume, dåseøl i hånden, vi var på vej til årets sommerfest i Fredericia.

Kim Larsen & Kjukken. 18. August, 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Vinden i Fredericia viser sig fra den stædige side, som den gamle hankat lytter den ikke til nogen og blæser som det passer sig. Vejret er vel også det eneste, som kan konkurrere med Kim Larsen. Han trækker mennesker i alle aldre og alle sang også med i dag, da over 6000 mennesker skrålede med på de sange, de har fået ind med modermælken.

Kdim Larsen & Kjukken. 18. August, 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Allerede før 19.00 var der fyldt godt op foran scenen.

Kong Kim er blevet 72 år, men han er stadig på toppen. Velsignede er den, der sætter sig ned, sagde Larsen og så var festen i gang. Det er i dag et solskinsvejr, og selvom det ikke var tilfældet, så var smilene på dagens gæster ikke til at tage fejl af – sol eller ej.

Der var fest på tribunen hele aftenen. Kim Larsen & Kjukken. 18. August, 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Et stykke dansk kulturarv rullende for vores øjne – en folkesanger, der griber livet, fortolker det og udtrykker det på let dansk.

Sangene vi alle kunne synge med på flød fra scenen i lind strøm og de smukke mennesker levede denne aften på Kastellet. Solen den går ned over kastellet og scenelysets farve skiftede på Coldplayvis over os alle.

Vi var på speed, synger Larsen og tiden flyver af sted. Nummer efter nummer jubler og synger folk med. Tusmørket, vennerne og kærligheden. Sangene tog os tilbage i tiden med en kollektiv, men også individuel erindring.

I dag var der cigaretter, sovende mennesker på græsset, kyssende par i baren, en baby med høreværn og en gruppe veninder i ekstase.

Hvis din far giver dig lov, så bliver der fuglesang foroven og så var andet sæt i gang til aftenens koncert. Vi har en fest.

Gud, vi har det godt, vi har, hvad vi skal have af både stort og småt. Pianomand og guitaren spiller, akkorderne triller mellem fingrene og vinden lægger sig blidt ned mellem publikum.

Spillemanden spillede og Fredericia elskede det. Tribunerne vippede og klappede i takt. Det er sommer og vinter, det er tiden, der går, det er duggen, der falder, men det var regnen, der faldt kl.22.21.

Vi skruer op for volumen og køber bananer. Publikum klapper nu hurtigere, men vi skal også holde varmen.

This is my life, Rabalderstræde og så var der benzin på bålet Midt om natten.

Åhhh, mañana håber vi får i morgen med og så var der fællessang igen. Kim Larsen og Kjukken spillede igen, så folk i morgen taler og mindes en koncert på Kastelllet.

Nu går de sidste hjem og vi takker for en god aften. I morgen venter meget mere om koncerten på kastellet.