Kim Bøge Nielsen er 39 år og bor med sin kæreste og to børn i Fredericia. Han er oprindeligt udlært bager, men der skulle ske noget andet. Han havde brug for at bruge sine hænder og de mange regler fra fødemiddelbranchen trængte til at blive udvisket. Vi har besøgt ham på arbejdspladsen i en serie, hvor vi sætter fokus på medarbejderne på arbejdspladserne i Fredericia.

I denne række af artikler kommer vi rundt til en del af byens virksomheder, denne gang er vi i Taulov, hvor vi besøger virksomheden Dynamica Ropes. Udefra ligner det en almindelig stor lagerbygning, men indenfor bliver der flettet tov, som kan holde til lidt af hvert. Jeg bliver taget godt i mod af Kim Bøge Nielsen ved indgangen og vi sætter os ned med en kop kaffe i frokoststuen, men en kollega tømmer dagens madpakke ved siden af.

“Jeg kendte ingenting til Dynamica Ropes, før jeg søgte arbejde her, jeg tog det som en oplevelse. Nu har jeg været her i over to år, og jeg er rigtig glad for at være her”, siger Kim Bøge Nielsen og hans kollega tilføjer, “Jeg kendte det heller ikke”.

De mange reb kan være svære at genkende for uvidende, men for personalet er de intet problem.(Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

“Det krævede ikke nogen form for uddannelse at starte hos Dynamica Ropes, det de søgte her var en medarbejder med hænderne skruet rigtigt på, og det mener jeg da at mine er”, smiler Kim.

Det udleder en lille tale om, når man står uden arbejde er det vigtigt at prøve at se sig lidt omkring, det kan være, der er en virksomhed, man ikke kender, hvilket var tilfældet for både Kim og hans kollega, nu er de begge glade for at være her. Kim er oprindeligt udlært bager, men med tiden blev han træt af de mange regler, der var i branchen og begyndte at søge nye veje. Han havde brug for at bruge hænderne på en anden måde.

“Da jeg var inden for levnedsmiddelindustrien, var der mange strikse regler inden for arbejdsbeklædning, man måtte ikke drikke en kop kaffe i produktionen. Der er mange flere ting som passer mig bedre her, der er mere frihed ved at være i produktionen her”, siger Kim og fortsætter, “Når man ikke har noget job, kan man starte med at støvsuge de forskellige jobbanke, der er. Jeg faldt over jobbet her, da jeg søgte i nærområdet. Jeg gik både efter noget ufaglært og noget faglært, men jeg havde ikke lyst til at komme tilbage til bagerfaget. Det er fint nok, at man har en uddannelse, som man kan falde tilbage på, eller bygge videre på. Det synes jeg alle burde have, men jeg har også den holdning til det at man skal ikke være bange for at arbejde med noget andet”.

Ikke meget er overladt til fantasien, når der skal trækkes eller løftes mange kilo. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Dynamica Ropes laver tov til den helt tunge industri, modsat stål wire så er tovene nemmere at løfte rundt på og de kraftigste kan klare et træk på 900 ton. Det kan være løfteslings til vindmølleindustrien, trodser til store skibe, fiskenet, faktisk alt inden for tovværk.

“Jeg kører det, der hedder strækovn, jeg forstrækker og farver tovene og den slags, så tovene er modstandsdygtige over for vind og vejr. Grunden til at vi forstrækker tovene er fordi de tovene ikke skal give sig når de kommer ud til kunden”, siger Kim.

Mange kilometer reb i forskellige farver fylder de 2 store haller. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Det mindste tov er omkring 4 millimeter og det største er helt op til 88 millimeter. Selve produktionen svinger efter, hvilken tykkelse reb, der flettes, men det kan godt være op til en 5-10 kilometer tov om dagen. Dynamica Ropes har en 35 meter lang testbænk, hvor alle reb og tov bliver træktestet, for at se, om vi kan holde det vi lover, det kan vi naturligvis”, siger Kim.

“Man kan blive lært op i flere funktioner her, jeg skal selv i gang med noget oplæring her. Når man kommer ind på en virksomhed, så får du uddelt en position, og når jeg kan den position 100 procent, så vil jeg gerne videre. Hvis jeg skulle lave det samme i 15 år, så tror jeg, at jeg ville komme til at kede mig. Vi udvider hele tiden og her er rig mulighed for at bygge videre, vi har to haller og laver mange forskellige opgaver hos Dynamica Ropes”, siger Kim.

Overalt er der tromler med reb, de fylder godt i landskabet. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

For Kim har det været skønt at få et arbejde noget tættere på hjemmet, før arbejdede han i Juelsminde, hvilket gav halvanden times kørsel ekstra hver dag. Fritiden bliver ofte udfyldt med fiskeri, Kim kan godt lide at fiske Put and Take, det giver en god afslappelse. Før i tiden spillede han golf, men køllerne er blevet erstattet af hjul, nu kører han Mountain Bike.

Der er en del mekanik forbundet med de store reb. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Efter vores samtale i frokoststuen, fik jeg en rundvisning på virksomheden, der er ingen tvivl om, at Kim er stolt af sit arbejde og de produkter, de laver os Dynamica Ropes. Jeg får vist flere funktioner og er noget imponeret over de mange typer tov. Kim kører med en fast arbejdsplan fra 13.30 til 22.00, så er det en fire dages uge med farve og fletterier.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer