Spejderne får mulighed for at få kontakt med andre spejdere i ind- og udland, og de får mulighed for at udbygge kontakter, der skabes under JOTA (Jamboree On The Air) og JOTI (Jamboree On The Internet).

I weekenden d. 17. – 19. oktober mødes 25 spejdere fra Vejle og Fredericia kommune på Højen skole, hvor de i samarbejde med 2 radioamatører indretter sig med HF-radio og Antennemast i skolegården.

Samtidig nyder spejderne godt af skolereformen, pga. de nyligt IT-indrettede klasselokaler, som minder mest om et LAN-party, hvor de chatter, skyper og løser opgaver på computerne.

Spejdere lærer ved at gøre

Et spejdermøde er både sjovt og lærerigt. Spejderne bliver ikke undervist, når de en gang om ugen mødes i deres hytte. I stedet lærer man ved at opleve, hvordan man selv løser forskellige opgaver.

”Et af målene med spejderarbejdet er, at børnene bliver selvstændige og gode til at vise hensyn til andre. Det træner de for eksempel, når de er på løb i naturen, hvor grupperne selv skal finde og løse poster. Dette kan også foregå foran en computer, forklarer Michael Markussen fra KFUM-Spejderne og fortsætter:

– Det er vigtigt at kunne turde kommunikere. Så vi lære af hinanden og knytter venskaber på tværs af religion og politiske ideologier, så vi lære hvor ens vi faktisk er, selvom vi ikke taler samme sprog eller har samme hudfarve eller religion.

– På den måde, er vi med til at efterlade verden lidt bedre, end da vi modtog den, slutter Michael Markussen.

Foto: PR )