Fredericia AVISEN har skrevet en del om den lille kulturperle for vinylelskere i Kanalbyen. Sidst vi skrev om Bedhead Records var det at Michael Kristensen ville lukke forretningen, men nu er en ny vinylelsker klar i kulissen.

Fredericia AVISEN møder Kevin Nielsen på Ungdommens Hus i Norgesgade til en snak om vinyl og musik. To ting der fylder meger i den unge fredericianers liv. Kevin er 24 år gammel og har trådt sine folder på Ungdommens Hus som en habil trommeslager og arrangør, nu kaster han sig ud som selvstændig.

“Jeg læste på Facebook, at Michael Kristensen ville stoppe sine aktiviteter med Bedhead Records, det kunne jeg mærke, at jeg var træt af. Jeg havde handlet med ham mange gange og jeg synes det var ærgerligt hvis byen skulle være uden en pladebutik, da jeg selv har som hobby at samle plader” siger Kevin

Det var dog ikke Michaels opdatering, der startede drømmen. “Jeg havde før tænkt på at starte en pladebutik, men tænkte ikke det var helt fair, og at Fredericia ikke var stor nok til to vinylbutikker”, siger Kevin.

Kevin skrev til Michael, om der var noget han kunne gøre for at hjælpe, eventuelt bidrage med gratis arbejdskraft. Michael forklarede Kevin omkring situationen, og det var andre omstændigheder der gjorde, at Bedhead skulle lukkes.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Jeg spurgte ham om han solgte sine plader”, siger Kevin og et hurtigt spørgsmål fra Michael om han var interesseret?, fik ham til at svare ja. “Og så rullede stenene”, griner Kevin. Kevin har aldrig snakket med sin bankrådgiver i Spar Nord før og første samtale bød på spørgsmålet om han kunne låne penge til at starte en vinylbutik. Det kunne han ifølge ham selv noget overraskende og efter samtaler med Michael, kæresten og sin mor står han nu snart som indehaver af det der i dag hedder Bedhead Records.

Butikken kommer til at skifte navn, “Jeg har i dag taget en beslutning om navnet, men skal lige bruge lidt tid til at være helt sikker”, siger Kevin.

Hvor kommer kærligheden til vinylen fra?

Kevin fandt hans mors vinylsamling i kælderen, den indeholdte mest Heavy Metal plader fra firserne og den del Prince. Han fandt kærlighed i det store format, pladecovers og lyrikken trykt på innercovers. Det blev også Heavy Metal som Kevin startede med at spille selv.

Til dagligt er Kevin lærervikar, planen er at holde mere åbent end Bedhead er i dag, måske også flere aftener. “Men det vigtigste er at lære rutinerne med at bestille plader osv. Der kommer nok med tiden mere musik i min smag, men det skal altid være sådan at man kan komme ned og bestille en plade hjem”, siger Kevin.

Kevin
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Planen er, at Kevin starter op i efterårsferien, “men her den 16 september er vi der begge fra 10-12, der er ikke salg den dag, det er mere goddag og farvel”, siger Kevin. Drømmen er at det kan fungere så det kan forblive eksisterende, “det kunne være fedt, hvis man kunne leve af det, det kunne være sejt. Det er ikke det jeg har for øje lige nu, det er for hyggens skyld og for vinylelskerne”, siger Kevin som redder vinylen i Fredericia.

Annonce