Kentaur vil i de kommende år slå sin position fast som en central spiller på det europæiske marked for tekstilservice med fokus på at levere bæredygtigt arbejdstøj, tilpasset den enkelte kundes behov. Som en del af strategien overdrager stifter og ejerleder Bernt Dahl per 1. september 2020 posten som CEO til Bo Ensted Danielsen, og bestyrelsen styrkes med Mette Brøndum, Administrerende Direktør for Lindab Danmark, som medlem.

Kentaur A/S, blev etableret af den jyske erhvervsmand Bernt Dahl i 1990 og har gennem perioden leveret kontinuerlig vækst. Koncernen består i dag af en række salgsselskaber og produktionssteder i Nord- og Østeuropa samt Asien. Virksomheden har nu en størrelse og en position i markedet, hvor der er brug for at fordele forretningsudvikling og -drift på flere hænder for at realisere virksomhedens ambitioner om fortsat vækst.

”Mange ejerledere har svært ved at overlade styringen af virksomheden til andre, når tid er. Sådan har jeg det ikke. Man skal gøre det, man brænder for, og min passion er udvikling. Derfor overlader jeg nu trygt CEO-posten til Bo Ensted Danielsen, som jeg har samarbejdet med i bestyrelsen i flere år, og styrker samtidig bestyrelsen. Jeg ser frem til udelukkende at kunne have fokus på, hvordan vi fortsætter Kentaurs udvikling som en vigtig spiller på det europæiske marked for tekstilservice”. Det udtaler Bernt Dahl, der fremover vil være at finde i en rolle som Business Developer samt næstformand i Kentaurs bestyrelse.

Mens Bo Ensted Danielsen træder ind i en ny rolle som CEO, fortsætter Mie Krog i rollen som bestyrelsesformand. Bestyrelsens kommercielle fokus styrkes ved at bringe Mette Brøndum ind, som kommer med stor erfaring med udvikling af forskellige forretningsmodeller i det professionelle marked. Partner og salgsdirektør Christian Beirholm fortsætter ligeledes i bestyrelsen. Skiftene er en del af den strategi, som skal ruste virksomheden til fortsat vækst i Europa:

”Et omsætningstab vil være uundgåeligt i 2020 på grund af COVID-19, og vi har også måtte spænde livremmen ind. Da vi er en velkonsolideret virksomhed, har perioden imidlertid givet os mulighed for at holde fuld damp under de af vores aktiviteter, som gør, at vi leverer mere og mere bæredygtige produkter til vores kunder, og at de bliver produceret under arbejdstagerrettigheder i tråd med UN Global Compact. Derfor ser vi ind i et 2021, hvor vi blandt andet optimerer og udvikler vores processer på tværs af lande, og giver vores digitale kundeløsninger et boost. Det gør, at vi kan leve op til hurtige leveringstider og fleksible løsninger til nuværende kunder, samtidig med at vi gør os attraktive overfor nye rundt om i Europa. Fundamentet er skabt, og vi er klar til et nyt gear”, udtaler Bernt Dahl.

Kentaurs nye CEO, Bo Ensted Danielsen. (Foto: PR)

Bo Ensted Danielsen er et velkendt ansigt i Kentaur:

”Man skal ikke forvente, at der er noget, der bliver vendt på hovedet, fordi der kommer en ny høvding, da jeg jo selv har været med til at sætte retningen i bestyrelsen de seneste år. Både medarbejdere og kunder vil opleve, at der vil blive værnet om de værdier, virksomheden er baseret på. Ordentligheden, som Kentaur er kendt for, vil jeg gøre alt for at bevare, og jeg glæder mig meget til at bidrage til den”, udtaler Bo Ensted Danielsen.

Fakta om Kentaur A/S:

  • Kentaur A/S er etableret i 1990 af Bernt Dahl. Rødderne går tilbage til 1927, hvor virksomheden var kendt under navnet Fredericia Kittelfabrik. I forbindelse med firmaets rekonstruktion i 1989 købte Bernt rettighederne til navnet Kentaur. Mere om historien: https://www.kentaur.com/dk/vores- historie
  • Hovedkontoret ligger i Fredericia, hvor ca. 60 medarbejdere er ansat. Derudover har Kentaur ca. 250 ansatte i datterselskaber i Norge, Polen og Serbien. Yderligere ca. 400 ansatte hos fast partner i Vietnam.
  • Kentaur A/S har de seneste år udviklet sig fra at være en handelsvirksomhed til at blive en produktionsvirksomhed. Virksomheden har således i 2019 bygget nyt Europæisk logistikcenter i Polen, ligesom de har etableret produktionsvirksomhed i både Serbien og Polen.
  • Kentaur A/S har høstet stor anerkendelse de sidste knap 3 år, igennem flere erhvervspriser som Årets Ejerleder, DI Initiativs Pris i vores region, Business Fredericia Erhvervspris og senest hvor virksomheden fik tildelt årets Bæredygtighedspris ved Succesvirksomhed 2019. Kentaur lancerede i 2019 bæredygtige kollektioner med afsæt i bl.a. genanvendelse af PET-flasker (3 mio. stk.) og andre bæredygtige materialer. Som en del af virksomhedens bæredygtighedsstrategi ”Work, wear & care” arbejder virksomheden med at anvende bæredygtige tekstiler og sikre bæredygtighed i alle arbejdsprocesser jf. UN Global Compact. Se strategien: https://www.kentaur.com/dk/da-work- ware-and-care

CV for Bo Ensted Danielsen

Bo Ensted Danielsen har en international karriere bag sig, hvor han i bestyrelser og direktion bl.a. har stået i spidsen for virksomheder i Ammeraal Beltech koncernen efter at have indledt karrieren i den internationale konsulentverden. Bo har således mange års erfaring med international salgsudvikling, udvikling af fulde B2B-værdikæder, M&A aktiviteter og organisk vækst samt styrkelse af forretningsprocesser.

Karriere

o 2018–2020ExecutiveAdvisor
o 2017 – 2018 Adm. dir. , Ammeraal Beltech Specialty BV
o 2015 – 2016 President, Ammeraal Beltech Inc.
o 2011 – 2015 Adm. dir. , Ammeraal Beltech Modular A/S
o 2010–2011President,AmmeraalBeltechModularInc
o 2008 – 2009 COO, Ammeraal Beltech Modular Inc
o 2005 – 2008 Logistics manager, Ammeraal Beltech Modular A/S
o 2002 – 2004 Logistics and Operations Manager, LEGO Brand Retail
o 1997 – 2002 Strategy and Business Process Consultant, Accenture, Andersen Consulting

• Gennem en lang årrække har Bo Ensted Danielsen varetaget bestyrelsesposter i P/E og ejerleder- sammenhænge. Bo har herfra stor erfaring med vækst af mellemstore virksomheder til internationale koncerner med mia. omsætning gennem både organisk og uorganisk vækst.

Bestyrelseserfaring

o 2011 – 2018 Ammeraal Beltech Holding – Direktionsmedlem o 2015 – 2018 Ammeraal Beltech Modular Denmark A / S
o 2012 – 2018 Ammeraal Beltech Modular Inc
o 2018-KentaurA/S

o 2018-GrejsKulturcenter-Formand,nonprofit
o 2018 – Heibo Holding ApS, formand og ejer, fast ejendom og investering

  • Bo Ensted Danielsen er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, 48 år, gift med Heidi siden 2000, tre børn 19, 16 og 11. Bosat i Vejle.
  • Se udbygget cv: https://www.linkedin.com/in/boedanielsen/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer