Siden 1954 har fredericianerne nydt duften af friskbagt brød, når rundstykker, wienerbrød og specialiteter er kommet ud fra ovnene til kunderne. Siden 1994 har bagermester, Bjarne Wetche, drevet bageriet. Den 1. august får bageriet nye ejere.

– Vi har haft en god dialog over tre år, hvor P.A. Andersen & Sønner henvendte sig første gang. Vi nåede i Pinsen i mål med salget. Jeg ved, at det er mennesker med store bagerhjerter, der ønsker at udvikle forretningen i en god ånd, siger Bjarne Wetche

– De vil drive virksomheden videre i en god bagerforstand. Det er en forretning, som har ligget på Vesterbrogade siden 1954, hvor jeg har drevet den i længst tid. Den 31.juli 2021 er det 38 år siden, at jeg trådte ind i bageriet og startede i lære. Så Vesterbrogade er i kroppen på mig. Jeg har set mange mennesker vokse op dernede, jeg har fulgt menneskene og familierne. Jeg har været glad for at være dernede, og at kunne være på en arbejdsplads i så mange år, tilføjer den kendte bagermester.

Kransekage hos Wetche Bageri. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen /Fredericia AVISEN)

– Til min store glæde så fortsætter alle medarbejdere, og skal bruges i forretningen. Min egen fremtid kan jeg ikke sige noget konkret om endnu, men jeg har naturligvis nogle planer. Jeg har personligt drevet forretningen i 27 år, så butikken trænger til en rigtig god energi nu, slutter han.

Energien kommer fra P.A. Andersen & Sønner, der glæder sig til at åbne butik nummer tre i Fredericia.

– Vi har kendt Bjarne Wetche som en god, rar og dygtig kollega gennem 20 år i bagerbranchen. Vi har fulgt hinanden gennem alle årene. I takt med vores ekspansioner har vi haft en interesse i Fredericia, hvor bagerforretningen på Vesterbro er ideelt placeret, så det er med stolthed, at vi kan meddele, at vi har købt forretningen, siger Kristian Andersen fra P. A. Andersen & Sønner.

P.A. Andersen & Sønner er også åbnet i Erritsø og Skærbæk.

De nye ejere ser et kæmpepotentiale i Fredericia og Vesterbrogade, hvor man samtidig får mulighed for at binde forretningerne sammen til gavn for byens borgere.

– Vi ser desuden et enormt udviklingspotentiale i Fredericia, hvor Vesterbrogade passer perfekt ind i vores Fredericia-setup, der også tæller forretninger i Erritsø og Skærbæk. Vores seneste investering vil binde forretningensudviklingen sammen og vi får mulighed for at dække den indre by i Fredericia, lyder fra det fra Kristian Andersen.

Bageriet vil samtidig gennemgå en større forandring, hvor produkterne bliver vist på en ny måde.

– Vi kommer også til at give ejendommen og forretningen et facelift, når vi indretter den med nyt og moderne inventar. Kunderne vil kunne glæde sig til, at disken vendes og de dermed får mulighed for at se hele sortimentet på en ny og indbydende måde, der fremhæver vores kvalitetsprodukter på en tidssvarende facon, fortæller Andersen.

Gennem mange år har Kristian Andersen fulgt bageriet i Fredericia, og han ved, at den ånd som Bjarne Wetche har skabt er en ånd, man gerne vil bære videre i kombination med P.A. Anderesen & Sønners DNA.

– Vi har stor respekt for det personale, som Bjarne Wetche har talt varmt om, hvorfor vi har stor fokus på fortsat personaletrivsel. Vi gør tingene anderledes, men vi vil drive bageriet videre i den gode ånd, som Bjarne har skabt. En ånd, der matcher vores mantra om at gøre noget godt for vores personale løbende.

Man vil fortsat kunne dufte friskbagt brød i forretningen, hvor ovnene bager brød og kager gennem dagen.

– I forhold til produktionen, så vil ovnene og den gode duft fra bageriet fortsat glæde fredericianerne, når vi løbende gennem dagen bager brød. Der sker, som vi har gjort gennem 40 år ved, at vi kører den langtidshævede dej ud til forretningen, hvorefter vi bager ud i løbet af dagen. På den måde sikrer vi friskheden med respekt for, at håndværket, passionen og fagligheden er i top. Det har vi rigtig gode erfaringer med, og det er noget vores kunder i dag belønner os med i hele Trekantområdet dag efter dag. Vi håber derfor også, at fredericianerne vil tage godt imod os, det nye sortiment, samt hele setuppet vi vil vise, når vi åbner og fejre med attraktive tilbud og en ny flot butik.

Historik

1954 åbner Dittmanns Bageri på Vestergade 13 i Fredericia. Her driver Familien Dittmann bageriet frem til 1978, hvor bagermester Ejvind Bendt Thomsen driver forretning indtil hans tidligere lærling Bjarne Wetche overtog det populære bageri i 1994. Han har solgt forretningen til P.A. Andersen & Sønner, der overtager bageriet den 1. august 2021

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer