Når man læser sagsagter fra socialforvaltningen i Fredericia Kommune og sammenligner dem med lovgivningen og håndbøger for eksempelvis familieafdelingen, så passer det så vidt det læses ikke sammen.

Så stiller spørgsmålet sig selv: kender Fredericia Kommunes socialforvaltning lovgivningen på deres område?

Det næste, man kan stille sig spørgsmål om, er, om de ansatte kender til god opførsel overfor kommunens borgere?

Det værste spørgsmål er, om kommunalbestyrelsen overhovedet kærer sig om lovgivningen? Man kan godt få indtryk af, at man genererer sine egne love i Fredericia Kommune.

Man kan samtidig få indtryk af, at man ansætter tilfældige mennesker i den kommunale administration. Hvor kommer denne ligegyldighed fra? Er det socialdemokratiet i Fredericia, der dikterer, at tilhørsforhold er vigtigere end kvalifikationer?

Det kan se ud, som om den kommunale ledelse og administration hele tiden skal have hjælp af eksterne rådgivere, eksperter og specialister til at undersøge, hvorledes tingene fungerer. I stedet for at kunne det de forskellige har lovet, så ”køber” de assistance udefra i dyre domme. Og det er ikke småpenge vi taler om. Det er millioner Det gælder også kommunalbestyrelsen, der nu anvender mio. på advokathjælp.

”Hvem skal nu betale, hvem har råd til det?” Ja, du har ret, det skal vi skattebetalere, og værre endnu, så kommer de sociale klienter, ældre og skolerne til at betale. Det sker når de folkevalgte og de kommunalt ansatte ikke kan det, de har sagt ja til.

Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
13:00 - 28. juli 2021 13:00

Det største problem i Familieafdelingen er den arbejdskultur, som chefen gennem årene har fået lov til at opbygge, hvor man har givet sig selv lov til at nedgør familier, som i forvejen var i knæ, før de gik den tunge gang til Familieafdelingen for at få hjælp. Hvis man ved et uheld har været heldig at se Familieafdelingens interne papirer, kan det give kuldegysninger, når man er ansat til at varetage en opgave, hvor mennesker skal hjælpes på rette vej. Møderne i Familieafdelingen har nogle gange været modbydelige og arrogante, så det er forståeligt at gode og selvstændige sagsbehandler har forladt denne afdeling, hvis de tog deres arbejde seriøst.