Nede i kælderetagen i Fredericia Idrætscenter holder Fredericia Kegle Seniorklub til. Det har de gjort siden 1989, og selvom medlemmerne er oppe i alderen, så får den maks gav tirsdag og torsdag, hvor der troligt møder omkring 30 medlemmer op hver gang.

Fredericia Kegle Seniorklub ligger lidt gemt væk. En gåtur ned ad den lange gang, forbi Fredericia Idrætscenters kontorlokale og videre ned ad gangen mod bowling, og så ned ad trappen og så lige ud og til højre.

Så er man inde i Kegle Seniorklubben, hvor der er gang i den tirsdag og torsdag i formiddagstimerne.

En tirsdag var Fredericia AVISEN forbi klubben, hvor vi talte med formand Mads Ravn, som fortalte, at der er 34 medlemmer.

“Vi har været mellem 42-43 medlemmer, og vi havde faktisk ikke plads til flere, men nu har vi fået lidt færre medlemmer, så vi er gået en bane ned. En bane koster 3500 kroner om året, så det sparer vi væk,” siger Mads.

I de fleste foreninger er det ikke alle, der kommer hver gang, men det er en meget stor procentdel, som kommer hos Fredericia Kegle Seniorklub.

“Vi er omkring 30 hver gang, det er meget pænt. Der er altid nogen der passer børn eller skal noget andet,” siger Mads.

Klubben deltager ikke længere i turneringer, da de medlemmer, som plejede at deltage i det, er blevet for gamle, men der er andre højdepunkter for Fredericia Kegle Seniorklub.

“Vi har vores turnering. Så kan man skrives op og så spiller vi på en bane hver måned, og ser hvem der bliver konger og dronninger,” siger Mads.

Selv er Mads en skarp keglespiller. Han fortæller, at han tidligere har vundet DM, men nu er alderen ved at indhente ham.

“Jeg har spillet meget i FAGI-regi, og spillet i omkring 20-25 år, men jeg kan ikke holde til at spille så meget mere, da jeg har fået nye kniv og snart skal have en ny hofte,” forklarer formanden og kommer ind på, hvordan hans interesse opstod for kegler:

“Det var i FAGI. Dengang havde vi firmaer i byen, hvor folk boede her og spillede. Jeg arbejdede på raffineret, hvor jeg kørte olie og vi kørte på skiftehold. Der kunne vi nemt samle 12-15 stykker hver gang bare ved ét firma,” siger Mads og fortæller, at der ikke er mange tilbage fra FAGI-tiden i Fredericia Senior Kegleklub

“Dem vi har flest tilbage af er DSB-folk. De har holdt sammen.”

I klubben er kønsfordelingen 50/50 og det er noget Mads glæder sig over.

“Det er dejligt, så er tonen en anden, når man er blandet,” forklarer han.

Hvad laver I, udover at spille kegler?

“Vi har holdt julefrokost, og skal snart have en julefrokost og så har vi også noget sommerafslutning,” siger Mads og fortæller, at der er sommerpause fra d. 15. maj og frem til d. 15. august, men i perioden imellem bliver det stadig til privatsamvær for nogle af medlemmerne:

“Vi holder et bestyrelsesseminar, hvor man må tage konen med, og så holder vi fest ude på en campingplads eller et andet sted,” siger Mads Ravn.

Gennemsnitsalderen i kegleklubben er omkring de 75 år. Enkelte er lidt under, og andre er omkring de 80 år, men der er plads til både yngre og ældre.

“Vi har altid plads til flere medlemmer. Så kan det være, at vi kan komme op og fylde alle otte baner ud igen,” slutter Mads.

Læs mere om Fredericia Senior Kegleklub, der blev stiftet i 1989, ved at klikke her.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2351/2357/files/download_Avis12-2019_HelAvis.pdf?85

Skriv et svar