Havde det ikke været for Alexander Nybo, kunne FC Fredericia have været næsten uden chancer for point efter et kvarters spil mod Esbjerg. Nybo holdt med store redninger FC Fredericia inde i opgøret, og det endte med at give pote.

FC Fredericia var kommet i stor modvind på vestkysten, da Esbjerg var modstanderen på Blue Water Arena. Esbjerg havde i kampens indledning store muligheder for at score flere gange inden, at det lykkedes Elias Sørensen at score til 1-0. Det var specielt opspillet, der var FC Fredericias problem. Det var præget af personlige fejl, der kastede chancer til Esbjerg af sig, og en af dem blev udnyttet.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Til gengæld fik FC Fredericia sat en prop i, og i løbet af første halvleg havde de fredericianske gæster flere gange muligheden for at udligne, men ind kom bolden ikke. Det gjorde den til gengæld i anden halvleg, da Anders Holvad fik tilkæmpet sig et straffespark i det 63. minut. Den rutinerede angriber svigtede ikke fra straffesparkspletten, og satte kynisk bolden i mål til 1-1. FC Fredericia ville mere, og det fik de. De store chancer udeblev, men i kampens overtid faldt der en gave ned fra himlen, da Alexander Jensen sendte et frispark direkte mål efter,  at Esbjergs keeper, Ramon ten Hove, tabte bolden ind i målet. Dermed vandt fredericianerne opgøret i det vestjyske efter et drama, der blev afgjort i allersidste minut.

–  Vi spillede en fin kamp pånær de første 20 minutter. Vi var heldige med kun at være bagud 1-0, fordi det var store chancer de havde. Nybo nappede nogle store chancer, men det jeg var utilfreds med, var modet og mandshjertet, der kiksede. Vores struktur var fin, og vi må rose spillerne for at komme godt tilbage. Vi kom til farlige situationer, hvor bolden dansede omkring det lille felt. Mål ændrer kampe, og jeg synes, at vores hold fik bygget på og spillede en god kamp mod en stor klub, og et hold,  hvor vi fandt nøglen til at dække af. Defensiven gav ikke meget væk efter de første 20 minutter, sagde Michael Hansen efter opgøret og kom ind på situationen i tabellen, hvor Esbjerg nu for alvor er distanceret:

 – HB Køge og Esbjerg har gode setup, og dem har vi sat tilbage, og har en fin afstand til nu. Vi havde også en god afstand sidste år, men den svære periode kommer nu. Der er fem kampe tilbage inden julepausen, og derfor er jeg glad for sejren. Efter de to sidste sejre har vi fået bekræftet, at det var dykket, og at det ikke var tilfældigt vi stod Amager på udebane, Jeg havde ikke selv italesat det, men jeg tænkte selv det var skelsættende med to udebanesejre i træk på det her tidspunkt.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Se her vores karakterer:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Alexander Nybo (10 – Man of the Match): Han var FC Fredericias redningsmand. Uden Nybos redninger, var kampen blevet afgjort allerede i begyndelsen.

Oliver Olsen (4): Var kraftigt involveret i det første mål, hvor han ikke så særlig heldig ud, men fik spillet sig op.

Jeppe Brinch (4): Var heldig med ikke at få rødt kort, da han klodset fik væltet Elias Sørensen omkuld udenfor feltet i første halvleg, og havde også problemer i opspillet i starten af kampen.

Erik Nissen (4): Kom i et par svære situationer flere gange, men endte de fleste gnage med at få afværget det.

Alexander Jensen (7): Stort løbearbejde af Jensen, der krydredede det med at blive matchvinder på et frispark, som kan betegnes i kategorien heldige mål.

Christian Tue (4): Startede ikke så godt ud, men fik spillet sig op. Var dog ikke kampafgørende.

Christian Ege (7): Anføreren gjorde det godt som det defensive anker på midtbanen, hvor han bandt kæderne godt sammen, og bidrog med fysik.

Andreas Lausen (4): Virkede lidt shaky i starten af kampen, men fik spillet sig lidt op.

Nicolaj Ritter (7): Havde en del gode løb offensiv, som ved flere lejligheder var ved at blive farlige.

Kristian Kirkegaard (7): Da FC Fredericia kom i gang i første halvleg var det med Kirkegaard som bagmand bag det meste. 

Samson Iyede (02): Er inde i et formdyk, og var ikke rigtig farlig udover en enkelt gang i første halvleg. Lavede også en fejlaflevering, der gjorde, at Kirkegaard ikke fik en friløber i anden halvleg.

Anders Holvad (7): Igen var Holvad kampafgørende. Gik godt med i spillet, og banker på til en startplads.

Mikkel Basse (7): Energisk indhop af midtbanespilleren, der var god til at komme med i feltet.

Jonathan Kjær (UB): Spillede ikke nok.