Fredericia AVISEN besøgte Tøjhuset på Valentinsdag, kulturredaktøren var alene til koncert, men Katinka bragte varmen frem til alle hjerter i salen.

Første gang jeg bemærkede Katinka var, da hun fortolkede og oversatte det kendte nummer fra Sort Sol – “Let your fingers do the walking”. Siden hen har hendes digteriske tekster, naturlige person og store talent sneget sig ind på mig, som en af mine yndlings sangerinder, når det kommer til at fortolke det danske sprog.

Vokseværk

Katinka er på turné med sit band, hendes bandnavn er sammensat såre simpelt til Katinka Band, det er første koncert på turnéen ‘Vokseværk’. Der er altid noget fedt ved at se en åbning på en turné, de små nervøse træk, de småfejl der skal rettes og sidst, men ikke mindst høre et band med lysten til at præsentere.

Der er mødt mange mennesker op i Tøjhuset og forventningsglæden lyste ud af tilhørerne, der i aften var en broget skare som alle var kommet for at nyde Katinkas syrede univers og stærke vokal.

Koncerten starter ud med guitarist Simon Ask Ladekarl. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Koncerten starter blidt og smukt med guitarist Simon Ask Ladekarl, som med sit fingerspil og glimrende teknik, nærmest åbner porten for Katinkas univers som vi alle venter på.

Katinka Band
Katinka kommer på scenen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN.

Katinka kommer ind på scenen og det giver aftenens første bifald. Hun har en magisk udstråling, men hun er ikke den typiske forsanger der lader sig hylde eller beder om respons. Katinka Band starter med Søndermarken og Katinkas karakteristiske stemme toner ud i Tøjhuset sammen med et velspillende band.

Katinka Band
Katinka Band på scenen i Tøjhuset. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Mine første højdepunkter kommer både under Luftballoner og Idioter. Der var lidt vanskeligheder med trommelyden, der kæmpede lidt med at konkurrere med Katinkas vokal, men det bliver fixet og Katinkas energi kommer ud til alle i Tøjhuset.

Katinka Band
Katinka snor sig på scenen. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Katinka løsner mere op og taler lidt mere mellem numrene, det er nu at jeg føler at ‘Vokseværk’ for alvor begynder at folde sig ud. Da vi når til Far-Sangen får Katinka vokset sig helt ind under huden på mig. Hun fortæller at hun for nylig har læst sin fars digte, og fundet ud af at de var meget ens. Hun fortæller, at hendes far var mere end levende før hun kom til verden. Det giver genlyd i mig og sikkert også hos mange andre tilhørere i salen.

Katinka Band
Et velspillede Katinka Band. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Katinka Band kan larme på den gode måde og de har et anderledes lydbillede, der er elektroniske trommer, Moog og Nordlead synths og rå guitar.

Katinka Band
Marie Hageltorn Christiansen tryller med tangenterne og drejeknapperne. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Selvom Katinka Band kan buldre derudaf med maksimalt lydtryk, så kan de også det stik modsatte. På et tidspunkt spiller de sangen “Rundt og Rundt” i en akustisk version. Faktisk så akustisk at Katinka synger uden mikrofon, det bliver en mindeværdig tidslomme i en stærk turnéstart. I den akustiske version kommer Marie Hageltorn Christiansens vokal for alvor frem og synger i smuk harmoni med Katinka.

Katinka Band
Katinka Band unplugged. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der var også andre højdepunkter for mig, specielt da Simon Ask Ladekarl og Katinka jammer på forscenen. Den akustiske guitar op mod ukulelen.

Simon og Katinka jammer. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det er en god koncert og hendes til tider meget vrede tekster bliver leveret som kun Katinka selv kan. Det vidner om at Katinka har prøvet lidt af hvert når det kommer til kærlighedslivet og ikke er bange for at kaste eder på sin egen filosofiske måde. Hun fortæller også om hendes egen kærlighed og hvor svært det var at acceptere at en kunne lide hende.

Katinka Band
En velspillende Tobias Pedersen på trommer. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Koncerten er ved at være slut og det virker som om at Katinkas til tider indadvendte jeg åbner sig mere op og i allersidste nummer vi får denne aften, kommer dommen fra publikum: Der bliver sunget og klappet med på “Ikke Kønne Nok”, publikum er meget tilfredse og det samme er jeg.

Katinka Band
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vokseværk voksede og virkede på mig, jeg vil gerne tildele hele FEM stjerner ud af seks mulige til Katinka Band.

Katinka Band
Katinka for fuld udblæsning. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vi hørte i Tøjhuset:

 • Intro
 • Søndermarken
 • Usynlige Sår
 • Luftballoner
 • Idioter
 • Far-Sangen
 • Lad dine fingre vandre
 • Pulverkaffe
 • Dunjakke
 • Peanut
 • Rundt og Rundt (akustisk version)
 • To Veje
 • 2000 Meter
 • Grammofon
 • Du Rejser
 • Ikke Kønne Nok