Fredericia AVISEN møder Katinka efter første koncert på den nye tour, Vokseværk. Det var en glad og lettet Katinka som kunne ånde lettet ud, efter en stærk performance af Katinka Band på Tøjhuset.

Katinka taler med Fredericia AVISEN.

“Åhh, jeg synes, at det er gået godt. Der var rigtig rigtig mange mennesker, og det er jeg faktisk altid spændt på, når man ikke har været på turné i lang tid. Så det der med ‘hvor mange er der egentlig derude?’, og så har vi jo øvet rigtig meget på det her sæt og snakket meget om det. Så det der med at få prøvet det hele, det er ret dejligt. Jeg har meget adrenalin i kroppen stadigvæk” siger Katinka efter den første koncert.

Inden vi møder Katinka har hun og hele bandet stået i deres lille salgsbod og solgt vinylplader, t-shirts og digtsamlinger. Bandet er helt i øjenhøjde med deres fans og Katinka giver sig god tid, vi spørger hvad hendes fans siger til hende?

“De siger ‘åhh hvor var det dejligt’ og især det der med at ‘jamen dine tekster er så rørende’, så det er dejligt. Det der med, at jeg kan kigge ned på publikum og se, at de synger med. Det kan jeg rigtig, rigtig godt lide”

Katinka Band
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Katinka er en lidt anderledes forsanger, hun gør ikke brug af de sædvanlige tricks som gør, at publikum hylder en. Hun er mere afdæmpet mellem numrene og mens hun synger lægger hun alt energien i at komme ud over scenekanten med hendes tekster.

“Vi går meget op i, hvordan vi er på scenen og øver os og laver aftaler og sådan, men det skal ikke være noget med gimmicks. Det skal ikke være et eller andet show på den måde. Alle er forhåbentligt kommet for musikken, ligesom vi også er her for musikken, og det synes jeg skal stå i forreste række”, siger Katinka.

Katinka Band
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Afsluttende spørger vi Katinka hvorfor folk skal komme og se deres tour, Vokseværk?

“Hmm, altså vi er bare et band med en masse god, utæmmet energi, og samtidig er vi ikke bange for at dvæle ved de små følelser ved de stille sange. Vi tør godt at gå helt op og vi tør også at gå hele vejen ned. Det tror jeg er vores styrke” afslutter Katinka.

Katinka Band får i hvert fald en anbefaling med fra Fredericia AVISEN, og vi ønsker dem held og lykke med resten af touren.

https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce