Forside Fredericia Kasper Adsbøll elsker at tegne – hans Hoppy Doodles skaber glæde

Kasper Adsbøll elsker at tegne – hans Hoppy Doodles skaber glæde

DEL
Kasper Adsbøll Foto: Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN møder Kasper Adsbøll, der nedfælder sine tanker som tegninger. Hans streger og eftertænksomme budskaber, når ud til over 22.000 følgere på hans Facebookprofil, Happy Doodles.

Kasper Adsbøll er en 32 årig fredericianer, der er bidt af at tegne, Fredericia AVISEN møder ham til en samtale omkring tegnepassionen.

“Jeg arbejdede på Lasertryk og sad tit med kunder, og besvarede de samme spørgsmål hele tiden. Så begyndte jeg at tegne de her små Hoppy-figurer. De kom nærmest ud af sig selv. Navnet Hoppy Doodles kommer ud fra sammentrækningen af hobby og happy”, sådan fortæller Kasper om fødslen af sin Facebookside, Hoppy Doodles.

Kasper havde lavet memes i et stykke tid og brugte de sociale medier og så passede hans doodlerier godt ind, derfor lavede han siden Hoppy Doodles. Siden blev oprettet 23. marts sidste år og har allerede over 20.000 følgere, mange er fra udlandet, derfor er hans satirestriber også på engelsk.

Kasper tegner med musen på sin computer, for det meste i programmet Adobe Illustrator, han kan godt bruge en tegnepen, men foretrækker musen. Typisk tager det cirka 15 minutter at tegne en stribe, afhængig af hvor detaljerede de er, på siden udkommer de hver sjette dag.

“Mht. tegningen ovenfor, så er den lavet, fordi jeg faktisk godt kunne lide slutningen på serien Game of Thrones, men alle havde en mening om det var dårligt”, siger Kasper og fortsætter, “jeg følte, at det var uretfærdigt, at den blev svinet så meget, derfor lavede jeg den. Det ikke det hele, der er mig, fordi noget er lidt for gustent, men det er lidt at tage ting ud af mit eget liv”.

“Denne her om valg er fra mine helt unge dage, hvor jeg selv kunne finde på at stemme på et sjovt navn. Nu har jeg fået lidt mere forstand, men jeg går som sådan ikke meget op i politik. Min interesse har altid været at tegne, men da jeg var cirka 19, begyndte jeg at lave standup. Jeg droppede det igen på grund af jeg ville uddanne mig, jeg har altid synes om humor, det er en vigtig del af mig”, siger Kasper.

Hvad er motivationen for at lave de tegninger her?

“Jeg synes, det er sjovt, følgere bliver lidt som et stof, når man får mange likes bliver man glad. Det skaber måske en form for afhængighed, men jeg bliver glad, når der er nogen, der synes godt om mit arbejde”, siger Kasper.

Kasper vil gerne lave tegneserier og han arbejder også på en større en af slagsen. Det er en serie, der foregår 15 år efter menneskeligheden er gået under, de sidste af menneskene er draget ud i universet. Planen er at tegne den færdig. Kasper laver det hele selv, regner med selv at udgive den både fysisk og digitalt. Kasper viser mig nogle af siderne til tegneserien, det er en helt anden tegnestil, den vil jeg se frem til.

Kasper underviser på Odense Erhvervsskole i Photoshop og Illustrator på Mediegrafiker uddannelsen.

Hvis du kan lide stregen og de skæve tanker så følg Happy Doodle på Facebook og giv Kasper et like.

http://bit.ly/sofielindelecture
DEL