Karsten Olsen fra Fredericia Triathlon Team deltog søndag i verdensmesterskabet i cross triathlon på Sardinien. Karsten havde lavet en del flotte resultater i optakten til verdensmesterskabet derfor var der også forventninger om et top ti resultat for Karsten. Distancen der skulle gennemføres var 1500 m. åbent vands svømning, 31 meget kuperede km. på mountainbike afsluttende med 9,6 ikke mindre kuperede kilometer løb.

Karsten var oppe af vandet i den tunge ende efter svømningen omkring 6 minutter efter den førende som nummer 23 ud af de 28 startende i hans aldersgruppe.

På de 31 km. mountainbike gik jagten ind på de forankørende. Her viste Karsten sin store styrke på cyklen og kørte dagens hurtigste tid på 1:30:28 timer, hvilket gjorde at Karsten gik ud på løbet som nummer 2 med under et minut til den førende og en medalje inden for rækkevidde.

Karsten løb de 9,6 km. på 43:25 minutter hvilket var dagens hurtigste løbetid og over halvandet minut hurtigere end den anden hurtigste. Dermed hentede Karsten de to der efter cyklingen lå foran og kunne løbe i mål som verdensmester i tiden 2:46:32 timer, næsten 20 sekunder foran nummer to.

”Fantastisk flot kørt af Karsten Olsen der virkeligt er still going strong” udtaler formand for Fredericia Triathlon Team Carsten Andersen, ”Karsten er virkeligt en ener som vi er mange der kan lære af. Der er ikke mange der har den vilje og målbevisthed som Karsten har. ”