Havnen for alle blev et græsrodsarrangement, som viste sig at trække langt flere til, end initiativtager Brian Nuppnau havde turdet håbe på. Blandt de mange glade mennesker mødte vi byrådsmedlem, Karsten Byrgesen.

Solen skinnede og der var super godt humør over det hele i Kanalbyen, på strækningen ud mod Esplanaden stødte vi på Karsten Byrgesen, løsgænger i Fredericia Byråd.

Karsten var et stort smil, udover at han ofte kæmper for de svageste i samfundet, så var der også lidt veteranbiler at se på. Det var en god kombination og der var også kun positive ord at sige om arrangementet.

Karsten Byrgesen roser Brian Nuppnau for sit overskud trods handicap. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg er her, fordi de handicappede rent faktisk er den gruppe, som jeg siger, vi skal gøre noget særligt for. De stærke, de store og de driftige, der har succes, de klarer sig fint. Derfor synes jeg, det er fantastisk, at Brian Nuppnau sammen med en gruppe andre handicappede har overskud til at lave det arrangement, som de laver i dag”, siger Karsten.

Ambulanceførene havde en rolig dag i Kanalbyen, men deres køretøj var godt blikfang. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Der er to sider af sagen, for det første så er det Brian og de handicappede, der har haft modet og dygtigheden til at gøre det, og så er der alle de mennesker, der kan se det fornuftige i det her og bakker op. Vi har alle beviser for i dag, at der rent faktisk er en stor opbakning til det, som Brian har sat i søen”, siger Karsten.

Håndværk til salg i C-Byen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det rør mig, det er jo en forløsning for Brian og de andre handicappende, at de “måske” for første gang i deres liv får succes. De oplever rent faktisk at blive en succes og det er faktisk den der floskel om, at man vil gøre en forskel. Her har de handicappede i Fredericia gjort en forskel i dag, den er nu synlig, det er en kendsgerning”, siger Karsten.

Det var ikke kun her, der var mennesker, Kanalbyen var godt besøgt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg spørger Karsten om den opbakning og synlighed her er noget der skal tages med i byrådssalen?

“Det her er noget, jeg taler op, jeg har før skrevet i avisen om de handicappede. Jeg har på budgettet i år 2019 bekendtgjort, at fortovsforløbet ved krydset på Axeltorv var direkte farligt for handicappede borgere med rollator og så videre. Det er blevet ændret, så det er afsluttet arbejde, der er lydhørhed, der er politikere, der vil gøre noget ved det og ligeså i administrationen. Der er meget her i Kanalbyen, der kan tages hånd om, jeg har fået nogle indtryk, mens jeg har gået her i dag,” fortæller Byrgesen og afslutter:

“Jeg har talt med handicappede og organisationer, der står bag det. Jeg har en masse gode ideer til, hvordan det her kan blive udviklet. Jeg er sikker på, at i forbindelse med forhandlinger om næste års økonomi, at der kan blive plads til at gøre nogle små forandringer, som kan gøre en kæmpe forskel. Vi snakker ikke hundredetusindevis af kroner. vi snakker om nogle forbedringer, som ikke alene er forbedringer for de handicappede, med deres familier og venner. Der er masser at tage fat på, men med Brians initiativ er vi allerede kommet langt”.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?