SF’erne har valgt spidskandidater til det kommende folketingsvalg. Folketingsmedlem Karina Lorentzen blev urafstemningens topscorer.

Skulle regeringen udskrive folketingsvalg, er SF’erne i Syd- og Sønderjyllands storkreds klar til valg. De har netop valgt deres spidskandidater, og de stiller som ved valget i 2019 med en spidskandidat i hver af de tre gamle amter, Ribe, Vejle og Sønderjylland.

Karina Lorentzen strøg til tops med mere end halvdelen af stemmerne, fulgt af Nanna Bonde og Lars Olesen. 

“Tak til SF’erne for endnu engang at have tillid til, at jeg kan gøre en forskel på Christiansborg. Jeg er ydmyg og glad. Der er stadig brug for venstreorienteret politik, som forbedrer sikkerhedsnettet for dem, som rammes af arbejdsløshed, sygdom og alderdom. Jeg kender til arbejdsløshed og udsathed i nærmeste familie, og der er en stærk motivationsfaktor for mig politisk at gøre en forskel for dem, som har mindst stemme i debatten”, siger Karina Lorentzen. 

“Jeg er rigtigt glad for at være genvalgt som spidskandidat for SF i Sønderjylland og håber meget på, at kunne blive en stærk sønderjysk stemme i Folketinget efter næste valg, når vi forhåbentligt får to mandater”, siger Nanna Bonde.

”Vi skal have et ekstra Syd- og Sønderjysk mandat i SF. Det glæder jeg mig til at kæmpe for, så klimaet, naturen, børnene og de mest udsatte får en ekstra stemme fra landsdelen”, siger Lars Olesen 

Karina Lorentzen stiller op i Vejle, Kolding og Fredericia ved det næste valg, Nanna Bonde i Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, mens Lars Olesen tager sig af Esbjerg, Varde, Vejen, Billund og Fanø. Listen af spidskandidater vil dog suppleres af flere lokale kandidater frem mod valget.

Om kandidaterne:

Karina Lorentzen Dehnhardt, 47 år og bosiddende i Seest, Kolding. Hun er oprindelig uddannet lærer og sad i Folketinget i perioden 2007-15 og igen fra 2019. Hun er partiets markante retsordfører og formand for udvalget for øer og landdistrikter samt medlem af Sydslesvigudvalget, kontaktudvalget vedrørende det tyske mindretal og kontroludvalget.

Nanna Bonde, 27 år og født og opvokset i Tønder. I dag læser hun en kandidat i sociologi på Københavns Universitet. Hun stillede for første gang op til Folketinget i 2019, hvor hun fik et flot personligt valg med 3.709 personlige stemmer. Nanna er tidligere landsformand for SF Ungdom og er i dag medlem af SF’s landsledelse.

Lars Olesen, 42 år og født og opvokset i Ribe. Arbejder i dag som folkeskolelærer i Vejle og bor i Fredericia. Lars har i en årrække været formand for SF i Syd- og Sønderjylland og er medlem af SF`s landsledelse.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer