Det må ALDRIG ske, at en mand kan ødelægge livet for syv ekskærester, fordi det tager otte år at få ham dømt.

Men det kan det, fordi vi i dansk lovgivning har en regel om, at en person, der er sigtet, som altovervejende hovedregel har krav på at kunne få alle sagerne behandlet i én retssag. Det betød, at en 29-årig mand fra Fredericia kunne samle til bunke gennem otte år. 68 forhold endte han med at havre på samvittigheden – lige fra vold, frihedsberøvelse, stalking og trusler.

Og samtidig er der ingen tvivl om at manden har vidst, hvad han har gjort. Til en af sine kærester indrømmede han:

”Jeg er ikke bange, Louise. Jeg har 49 andre punkter i mit tiltaleskrift. Jeg er sgu ikke bange. Og før du og jeg kommer i retten. Der kan gå mellem tre og fem år. Tro mig, jeg er mesteren i at skifte fra pige til pige.”

Det er jo helt skævt. 

Jeg synes, man skal kunne slå en streg i sandet tidligere og sige:

”Nu tager vi de sager, du allerede har samlet sammen til og bringer dig for retten. Nu skal ofrene have ro.”

Derfor synes jeg, vi skal ændre loven, så sagerne kan tages tidligere, og det vil jeg kæmpe for i forhandlingerne om politiet, som vi netop er i gang med på Christiansborg.  

Der er ingen tvivl om, at sådanne maratonsagsfremstilliner er ødelæggende for ofrene. For i den periode, sagerne har ophobet sig, har den dømte haft frit spil til at kunne true den ene ekskæreste efter den anden. Advokaten for tre af de forurettede, der alle er ekskærester til manden, fortæller for eksempel, at de har det svært psykisk, går til psykolog og endnu ikke er kommet tilbage på arbejde.

Så udover at stoppe at sagerne trækker i langdrag på den måde, så er der også brug for at sikre ofrene gratis psykologhjælp. Det kan være helt nødvendigt for, at de kan komme videre fra de traumatiske oplevelser, de har været udsat for. I dag er der en egenbetaling på 40 procent, og den stopper mange ofre i at få hjælp. Vi ved fra en ny undersøgelse fra VIVE, at ofrene ofte kommer fra en sværere socioøkonomisk baggrund. Det betyder, at dem som rammes, også er dem, som har sværest ved at betale.

Sådan skal det ikke være. Ingen skal mangle hjælp efter et overgreb. SF går derfor til finanslovsforhandlingerne med et krav om at gøre psykologhjælpen gratis for ofrene. Fordi vi står på deres side.

Læs også

http://fredericiaavisen.dk/tre-fredericianske-piger-blev-forfoert-af-jakob/
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Steff Magnussen
Brian Steff Magnussen
07:57 - 30. oktober 2020 07:57

Det værste er at han bliver lukket ud igen. Klar til 60-70 nye sager. At låse inde og smide nøglen væk er en talemåde, En almindelig floskel. Det burde i virkeligheden være helt bogstaveligt at den dør til friheden er låst, eneste og sidste gang.