Fredericia Håndboldklubs 1. divisionsherrer spillede lørdag sidste kamp i 1. division. Til næste sæson står den på liga, og efter en showagtig kamp mod Køge er der også ligakarakter til hele banden.

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
1 = Dumpet
2 = Den tilstrækkelige præstation, der lige nøjagtig er bestået
3 = Jævn god præstation
4 = God præstation
5 = Tæt på liganiveau
6 = Liganiveau

Karakterbogen er i forbindelse med Køge-kampen i lidt utraditionel forstand i og med, at omstændighederne var som de var. Alle FHKs spillere har gjort sig berettiget til at spille i ligaen og får derfor liganiveau-karakteren 6. Samtidig får de et par ord med på vejen om, hvordan udviklingen har været for den enkelte spiller sæsonen igennem.

Emil Tellerup (6): Startede sæsonen ud som førstevalg, men blev slået af som sæsonen skred frem. I de indhop, som Tellerup har haft, har han rullet gardinet ned f og vist, hvorfor han tidligere har vogtet målet i ligaen.

Jimmi Andersen (6 – sæsonens bedste spiller): Jimmi har udviklet sig kolossalt. Fra at kunne brænde den af i 20-30 minutter af gangen i de forrige sæsoner, har han kontinuerligt over en hel kamp kunne stå oustanding i den her sæson.

Martin Bisgaard (6): Et af de mest ubeskrevne blade, som FHK hentede før sæsonen. Han viste sig hurtigt som en stor gevinst på venstrefløjen.

Marcus Rahbek (6): Den lokale fløjspiller har stået i skyggen af Bisgaard, men når han har fået chancen, har han grebet den.

Rune Schrøder (6): Blev hentet til FHK som den nye hardhitter på venstre back. Efter lidt tilvænning må man sige, at han har taget rollen til sig.

Rune Andersen (6): Han er virkelig blevet en krumtap i FHK-forsvaret, og angrebsmæssigt byder han sig tit til med nogle ordentlige riv fra distancen.

Kristian Stoklund (6): Kom til FHK som en af dem, der skulle styre angrebsspillet og samtidig være målfarlig. Han har taget det ansvar, som har været påkrævet sæsonen igennem.

Frederik Krarup (6): Den rapfodede playmaker har suppleret Stoklund rigtig godt. Når forsvaret har været nogen, som har passet til Krarups kompetencer, har han været flyvende og gjort en forskel.

Nikolaj Mehl (6): Den rutinerede højre back kom til FHK med ét formål. At rykke direkte op i ligaen. Det mål indfriede han, og når det gjaldt i de store kampe, kunne man godt se, hvorfor Mehl i de forgange sæsoner er blevet norsk mester og har spillet Champions League.

Jakob Mikkelsen (6): Flere ynder at kalde ham tordenarm. Der sidder en venstrearm af en helt anden verden på Mikkelsen, og når han er blevet sat i scene, har han virkelig gjort en forskel.

Peter Nielsen (6): Nielsen startede sæsonen med meget begrænset spilletid, men har hele tiden haft en kæmpe betydning i omklædningsrummet og på bænken. Som sæsonen skred frem, fik Nielsen tilspillet sig en rolle spillemæssigt, hvor han bidrog med ro i situationer, hvor det var påkrævet.

Kasper Young (6): Sheriffen på fløjen kan gå fra de mest spidse vinkler og har været et vigtigt våben sæsonen igennem.

Jakob Frederiksen (6): Frederiksen har lagt yderligere lag på sit spil, og har været et effektivt kort, som også flere gange har brilieret med tekniske finurligheder.

Jimmi Elmgaard (6): I den første halvsæson var det ikke helt godt angrebsmæssigt for Elmgaard, der til gengæld sæsonen igennem har leveret varen defensivt. Angrebsmæssigt kom han efter det i den sidste halvdel, og har en stor andel i FHKs oprykning.

Rasmus Meyer (6): Den hårdtkæmpende Meyer har udviklet sig markant. Han bliver bedre og bedre fra kamp til kamp. Forsvarsmæssigt er han en, som man slår sig på, og han er i stor fremgang angrebsmæssigt.

Jesper Houmark og Ole Damgaard (6): Fredericia AVISEN bedømmer normalt ikke trænernes indsats med en karakter, men i den sidste turneringskamp fortjener de et par ord med på vejen. Målsætningen hed officielt top-3, og den er mere end indfriet med en direkte oprykning. I de fire kampe, som FHK har tabt, har de stået for skud, men når det hele har skullet afgøres har Houmark og Damgaard været cool, og tilmed gamblet med at spille syv mod seks i kampafgørende angreb.

HK Ultras (6): Ultras fortjener også lidt ord med på vejen. Forud for sæsonen sadlede Ultras om og oprustede markant i takt med, at FHK gearede op sportsligt. Det udmøntede sig i omegnen af 200 medlemmer. Samtidig har den vokale opbakning til kampene kommet til sådan et niveau, at flere i håndboldmiljøet siger, at ingen fanklubber i ligaen kan måle sig med Ultras.

http://eventc.dk/events/94-midt-om-natten-og-padlock-chain