Fredag tager Danmark hul på VM-slutrunden i Egypten, hvor Bahrain er modstanderen klokken 20:30, men det er ikke det sportslige, der fylder som tema op til kampen. Det er forholdene og restriktionerne til slutrunden, der har været kaotiske og ikke levet op til de lovede standarder.

Normalvis strømmer danske journalister til håndboldslutrunder, også når det er i det store udland, men situationen ved VM er speciel og der bliver derfor afholdt virtuelle presseseancer med spillerne. Sådan en fandt sted torsdag formiddag, hvor det helt store tema var situationen omkring Covid-19 og de tiltag, som de egyptiske VM-arrangører har lavet for at forhindre smittespredning. Blandt andet kaldte Henrik Møllgaard det et gedemarked til morgenmaden onsdag, da der var mennesker på kryds og tværs af holdene i samme buffet, selvom de var blevet lovet noget andet.

»Værelserne er fine, og der er kommet forbedringer med flere lukkede rum, hvor vi spiser. Der er stadig lidt ting med afstanden og mundbind, hvor man godt kan se, at andre har levet mere med det til hverdag end andre,« siger Nikolaj Jacobsen, der også har noteret sig andre ting:

»Jeg ser også deltagende nationer, der ikke overholder de restriktioner de har pålagt sig – det kan kun gå op ved et fællesansvar for alle. Det har det ikke været endnu,« forklarer Nikolaj Jacobsen, der kommer med et bud på den optimale situation omkring hotellerne:

»De hold, der mødtes, skulle være på samme hotel uden andre, men så bliver det også en vanvittig dyr affære,« erkender landstræneren.

Det er ikke kun forholdene på hotellet, der har været fremme hidtil. Norge har eksempelvis været ude at sige, at det er kritisabelt at de har to timers buskørsel til og fra træning. Helt så galt er det ikke for danskerne.

»Jeg ved faktisk ikke, hvor vi træner i dag udover jeg ved, at vi har en tid. Men hvor langt vi har til træning har hidtil kommet an på, hvilken vej chaufføreren har kørt og trafikken. Det har taget omkring 20-50 minutter indtil videre,« siger Jacobsen.

Som prikken over i’et var der omkring 1.000 tilskuere på lægterne, da Egypten onsdag aften besejrede Chile med 35-29, selvom det var var meldt ud, at VM-slutrunden ville blive uden tilskuere.

»Det kommer ikke som en overraskelse. Jeg ved ikke om det var i forbindelse med åbningsceremonien, at de var der og om det var fine gæster – vi må se om det fortsætter til dagens kampe eller om det kun er, når Egypten spiller. Hvis det fortsætter, så skal det tages op,« slår Nikolaj Jacobsen fast.

Anfører Niklas Landin har prøvet lidt af hvert i sin karriere, og selvom det er en speciel oplevelse, så tager han den med ro.

»Jeg føler mig rimelig tryg ved situationen, men der er punkter, hvor arrangørerne skal forbedre sig. Jeg tror, at egypterne har et andet kvalitetsstempel end den europæiske hygiejne, men jeg har har en følelse af, at de lytter, når vi påpeger de forskellige ting,« forklarer Niklas Landin.

Netop det Landin påpeger med, at der bliver lyttet, bekræfter Lasse Svan med en fortælling om oplevelsen ved morgenmaden torsdag.

»Det var meget bedre efter, at det blev påtalt. Det postive er, at når vi siger ting til dem at de så ændres. Buffeten var blevet opdelt, og vi sad ikke i én stor madhal, men vi sad i en sal med kun vores hold og havde god afstand til svenskerne,« siger Svan.

Læs meget mere om VM-slutrunden løbende på AVISEN.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer