Kap Verde har fået yderligere positive coronatilfælde og det betyder, at nationen kan risikere at blive taberdømt i søndagens opgør mod Tyskland.

I dag er to Kap Verde-spillere blevet testet positive for coronavirus, og det betyder, at den afrikanske nation er oppe på i alt 13 positive prøver, og i skrivende stund har de kun ni spillere klar til kamp og derfor er kampen mod Tyskland i overhængende fare for at blive aflyst. Det oplyser det internationale håndboldforbund, IHF.

Reglerne foreskriver, at man skal have ti spillere på holdkortet, og det har Kap Verde altså ikke mulighed for, som situationen er lige nu. Det betyder, at før kampen kan gennemføres, skal Kap Verde flyve en eller flere spilere til Egypten og inden have afgivet en negativ test, og inden, at de træder ind i VM-boblen, skal de testes yderligere. En anden mulighed er, at spillere, der allerede er testet positiv, kan komme med, hvis de aflevere to negative prøver med to døgns mellemrum.

Kap Verde har oplyst til IHF, at de to spillere, der senest er blevet smittet, tidligere har været ramt af coronavirus i januar, og derfor er det uvist om det er en ny smitte eller positive prøver på baggrund af tidligere smitte. De to spillere er, som reglerne foreskriver det, blevet isoleret indtil de har afleveret to negative prøver med mindst 48 timers mellemrum.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer