I Kanalbyen i Fredericia er kunst en del af hverdagen. Men under Festugen bliver der skruet helt op for de store oplevelser inden for installationskunst, performance, musik og skulpturer.

Lysende mønstre, halsbrækkende akrobatik, moderne jazz og overraskende havnedyr præger Kanalbyen under Trekantområdets festuge 23. august til 1. september 2019.

  • Vi skruer helt op for de store oplevelser under festugen, men vi inviterer også på en guidet ’tour de kunst’, hvor man kan høre om alt det, man kan opleve i Kanalbyen til daglig. Kunsten og kulturen er med til at skabe rammerne for det gode liv i Kanalbyen – både i form af spændende oplevelser nu og her, men også på den lange bane, hvor kunst integreres i bygninger, pladser og gårdrum, fortæller projektdirektør Tim Halvorsen fra Kanalbyen i Fredericia.

Kom på en vandretur med et kunstnerkollektiv og oplev installationen ”Havet er så blåt som øjet ser”

I årets festuge er Kanalbyen udpeget som en ud af syv særlige ’ArtZones’.  Det har medført besøg af Kunstnerkollektivet Vontrapp, som har skabt en stor installation under navnet ’Havet er så blåt som øjet ser’. Installationen inviterer festugens gæster til at bevæge sig rundt på Kanalbyens areal, hvor en rute af lysmaster snor sig med havets farver og mønstre.  Voptrapp er selv guider på vandringerne.

Søndag den 25.8 kl. 15 og 17 og fredag den 30.8. kl. 17 og 19. Varighed 15 minutter. Mødested: Coffee Corner, Prinsessegade 105. Gratis.

Nycirkus På Nordisk Vand med musik af Jenny Nilsson

Det flotte og forførende cirkusshow af 60 minutters varighed med livemusik af den svenske electronica-artist Jenny Nilsson anbefales til publikum i alle aldre. Cirkusforestillingen foregår ombord på det stolte skib Johanne. Med halsbrækkende akrobatik fra masten, håndstand i vinden og uovertruffen sikkerhed viser besætningen af artister og musikere, hvad der sker, når kommandolinjer går af fløjten og det kreative anarki bryder ud. Forestillingen er arrangeret i samarbejde mellem Kanalbyen og Fredericia/Middelfart Teaterforening.

Søndag den 25. august kl. 14, Gl. Havn. Gratis.

Frokostjazz med Mads Mathias og Mathias Heise

Det er efterhånden sket en del gange, at Mathias Heise og Mads Mathias er blevet forvekslet med hinanden. Men selvom de begge er unge jazzmusikere, der færdes i de samme kredse, så er der også væsentlige forskelle. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. De er to af Danmarks nye jazzprofiler, som nu har besluttet at stå side om side på samme scene. Det fælles projekt har fået navnet: Mads Mathias Heise.

Søndag den 1.9 kl. 14, Scenen i C-byen, koncerten er gratis.

Kom med på en ’Tour de kunst’ og hør om kunstens rolle i udviklingen af Kanalbyen

Oplev de seks etager høje vandplanter i messing, sid på en havnebænk, der er udformet af en keramiker og hør mere om de nye, store kunstværker, der skal opføres i Kanalbyen. Se også eksempler på midlertidige kunstværker og hør om Kanalbyens samarbejde med Statens Kunstfond omkring kunst i byudviklingen. Rundvisningen varer halvanden time og guides af chefkonsulent Louise Bjerre fra Kanalbyen.

Søndag den 1.9 kl. 12.30, mødested Coffee Corner, Prinsessegade 105. Gratis.

Havnedyr på kanten af kajen

Havnedyr er en udstilling af skulpturer, hvor mange forskellige skabninger kommer til udtryk; mennesket, dyret i mennesket, dig og mig. Mød dem alle, rottepigen, girafdamen i båden, cobramennesket klar til huk og den vilde hund med flaget. I forbindelse med udstillingen sælges C-byens nye kunstplakat skabt af Karen T.

Åben tirsdag d. 27. og fredag d. 30. august kl. 17-20 og søndage kl. 12-16, Artboxen ligger i C-byen ved Gl. havn. Gratis.

Fakta

Kunst og kultur i Kanalbyen

Læs mere om kunstarrangementerne og de mange andre arrangementer i Kanalbyen i Kanalbyens kulturkalender: https://kanalbyen.dk/kalender

Læs mere om kunstens rolle i byudviklinger her: https://kanalbyen.dk/om%20kanalbyen/kunst

Trekantområdets festuge

Trekantområdets Festuge sætter hvert år spot på det fantastiske kulturliv i området. Kulturinstitutioner, foreninger og frivillige i Billund, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Kolding, Vejen og Vejle udvikler kulturlivet i fællesskab og skaber sammen en vild uge med overraskende begivenheder. Festugen er finansieret af Kulturregion Trekantområdet, de syv kommuner, Kulturministeriet og private fonde og sponsorer.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d