Fredericia AVISEN fulgte Trolling Master Bornholm-konkurrencen sidste år, hvor Peter Wulff Nørholm og hans Vespakammerater kom på en fornem andenplads med en kæmpe laks.

Nu starter turneringen igen onsdag klokken 12, men Peter og kammeraterne er ankommet i god tid til klippe- og solskinsøen Bornholm.

“Det er simpelthen verdens største fiksekonkurrence. De kalder den i hvert fald det. Der er 450 både fra start og målet er jo de store laks. Vi vil gøre alt for at gentage succesen fra sidste år, så vi gør nøjagtigt det samme. Vi skal ligge samme sted som sidste år, det gav dengang en fangst på fire laks. Taktikken er derud med det samme og så sætter vi ting på igen. Vi skal ikke tænke på noget, alt er planlangt. Vi skal have en laks i båden. Det er fjerde gang, at vi er af sted”, siger Peter.

Peter med kæmpelaksen som fik andenplads sidste år. Foto: Privat

En anden fisker spurgte Peter, om det var samme team som sidste år?

Peter griner og siger, “Alt er det samme som sidste år, det er samme hjemkomst, afgang, lejlighed og det samme. Det kan ikke være anderledes”

Besætningen er på fire, det er venner som Peter kender gennem deres anden fællespassion, som er den italienske scooter, Vespa. Turneringen starter ved, at de mage både sendes af sted i to grupper. De store først, og så kommer de mindre et kvarter efter. Man ligger omkring havneudløbet, og så venter man på, at der bliver fyret en kanon af. Så jorder alle mand ud i 180 grader i forskellige retninger, det er meget spektakulært,” siger Peter.

Kæmpefangst fra konkurrencen 2018. Foto: Privat

Sidste år landede Peter og gutterne en laks på hele 19,5 kilo, som rakte til en meget flot andenplads. Fiskeriet er tyvstartet uden for konkurrencen og på TV2 Bornholm som dækker det, er der rapporteret om flere store fangster.

Til spørgsmålet om hvorfor Peter deltager, svarer han ,“Det er den vildeste form for fiskeri herhjemme, da det kræver så meget udstyr og så er Bornholm i sig selv rejsen værd”.

Knæk og bræk, vi følger med på Fredericia AVISEN

Se mere her: Trolling Master Bornholm

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.