FC Fredericia tørner endnu en gang ud i Førstedivisionen, som løber frem til den 22. rundt en gang i marts 2023. Derefter er der slutspil for oprykning og nedrykning i Førstedivisionen. Nedenfor kigger vi på den kommende sæson for Fredericias bedste fodboldhold.

Sådan gik den forrige sæson

FC Fredericia endte på femtepladsen i den forrige sæson, hvor de gik videre til slutspillet med kamp om oprykningspladserne. De rykkede ikke op og spiller derfor i Førstedivisionen igen i år.

Lige nu er der ikke vinderspil på spillesider med online casino og betting. Derfor er vi nødt til at kigge på historien med Fredericia for at analysere deres sandsynligheder for at vinde den næstbedste danske fodboldrække.

De bedste resultater indtil nu

Fredericias bedste resultat i Førstedivisionen har hidtil været tredjepladsen. Byens hold endte på tredjepladsen i sæsonen 2002-03 og 2009-10. Klubbens bedste resultat i DBU Pokalen har hidtil været 2017-18 sæsonen hvor de endte i semifinalerne.

En ung fodboldklub

Fredericias fodboldhold er en nyere fodboldklub, som blev stiftet den 1. januar i 1991. Byens største fodboldfans ved dog at klubben går længere tilbage i historien. I 1991 blev FC Fredericia stiftet da Fredericia forenede Fodboldklubber (Fredericia fF) og Fredericia KFUM blev lagt sammen. Fredericia forenede Fodboldklubber blev stiftet helt tilbage i 1953.

Det nuværende hold

Michael Hansen er cheftræner for FC Fredericia og han er tilfreds med klubben. Holdet består stort set udelukkende af danske spillere. De har også Valance Nambishi fra Zambia på midtbanen. Blandt de største talenter finder vi forsvarsspiller Oliver Olsen. Han blev udlejet fra Midtjylland til Fredericia i 2021. Olsen har været en del af Danmarks ungdomslandshold, hvor det er blevet til mere end 35 kampe siden 2015. Dog er det ikke blevet til nogen kampe i den røde og hvide trøje siden 2019, da han spillede på U19-landsholdet.

Holdet føres især an af to rutinerede mænd i forsvaret. Nicolaij Ritter har spillet mere end 115 kampe for klubben, og Erik Nissen har fået over 100 kampe for holdet. Begge har tidligere spillet hos SønderjyskE.

De nye målmænd

Hos Fredericia bliver det interessant at følge de nye målmænd. Valdemar Birksø og Sebastian John er klubbens to primære målmænd. På skrivende fod har begge spillet mindre end fem kampe for klubben.

Sebastian John er oprindeligt fra Viborg og han spillede også i Viborg F.F. i starten af sin professionelle karriere. Siden har han været forbi Fremad Amager og Kolding IF. Valdemar Birksø startede op som U13-spiller i FC Midtjylland. Lige nu er han udlejet til FC Fredericia, hvor han håber på at få kamperfaring og at udvikle sig.

Fredericia vinder sine kampe

Der var mange lykkelige dage på Monjasa Park i Fredericia i 2021-22 sæsonen. I sæsonen der gik vandt Fredericia 11 ud af 22 opgør, som et af de fem mest vindende hold i ligaen. De spillede fire uafgjorte kampe og tabte syv kampe. Derfor bliver det spændende at se om klubben vil fortsætte med at vinde mange kampe i denne 2022-23 sæson. Hvorvidt det bliver til guld, kan vi kun håbe på, men der er ingen tvivl om at byens hold klarer det godt.