En 56-årig mand var i dag i Retten i Kolding, hvor han var tiltalt for på Taulovmotorvejen at have forsøgt at få en anden person til at køre galt. Et vidne forklarede, at der gennem længere tid havde verseret verbale kontroverser mellem de to personer, som blev kaldt kamphaner.

Klokken 09:00 begyndte retssagen mod den 56-årig tiltalte mand, der havde læserbriller hængende om halsen og var iført en mørkeblå bluse, jeans og havde Nike sko på. Tiltalte var sigtet for at have forsøgt at køre en mand ned på motorvejen.

Den 56-årig mand var for sigtet efter straffelovens paragraf 252, stk. 1 og færdselslovens paragraf 118, stykke 1. Den 56-årig sigtes for den 18. juni 2019 klokken ca. 20:20 at have kørt i en varebil i østgående retning uden at optræde hensynsfuldt og tilsiddesætte færdselsloven, og have udsat en anden person for fare og førlighed, da han foretog en overhalning uden at have holdt ordentligt afstand. Efterfølgende holdt tiltalte heller ikke tilstrækkelig afstand til den overhaldende varebil.

Via forsvarsadvokat Glenn Hein nægtede den tiltalte sig skyldig i alle forhold, og derefter var det op til den 56-årig tiltalte at forklare om episoden, og hvad der var sket forud for overhalingen.

Den tiltalte var på vej hjem efter arbejdsopgaver i Holland og Frankrig, og kørte ind i Kolding for at fejre hans søns fødselsdag på Marinagrillen i Kolding. Via billeder af maden på grillen kan man se, at de har spist der klokken 19:39 d. 18. juni 2019.

Imellemtiden er to unge kommet til, da tiltalte har varebilen til salg. De unge kiggede på den, da de vil overtage leasingaftalen. Den ene af de to unge endte med at køre en prøvetur, oplyser tiltalte. Den unge mand kørte derfor en prøvetur fra Marinagrillen og til afkørsel 56 østgående retning, hvor den unge mand steg ud af bilen.

Undervejs ved Taulovmotorvejen bliver tiltaltes bil overhalet af en bil, der ved en tidligere lejlighed er blevet overdraget til forudrettede. Tiltalte lagde ikke mærke til kørslen, da han havde gang i at tjekke mails og foretage telefonopkald. Begge biler kørte i inderste vognbane, men så begyndte tiltaltes bil at overhale, og ifølge tiltalte spurgte føreren af bilen: “Er vi forbi?”  Det kunne den 56-årig mand se var tilfældet fra passagerersædet, da der i bilen er et vidvinkels spejl. Efter endt overhaling kørte tiltaltes bil ind i nødsporet, og påbegyndte en opbremsning.

Efter forklaringen af episoden blev der fra anklagermyndighedens side spurgt til tiltaltes forhistorie med den pågældende person, der kørte bilen, som blev overhalet på Taulovmotorvejen. De to har kendt hinanden siden 2014, hvor de påbegyndte et samarbejde om, at forudrettede skulle være fast underleverandør til tiltaltes vognmandsfirma. Frem til juni 2018, hvor forudrettedes firma gik konkurs, samarbejdede de. I den forbindelse spurgte anklagemyndigheden om, hvad det fik af betydning for forholdet mellem de to.

»Det havde ingen betydning for forholdet, men han forærerede forretningen til en anden samarbejdspartner og valgte mig fra,« svarede den 56-årig tiltalte mand, der også blev spurgt om forudrettede havde nogen grund til at være efter ham:

»Jeg tror, at han er hamrende jaloux på mig, da jeg driver forretning, og han havde en virksomhed, som ikke kunne give afkast. Fra en tredje part har jeg hørt, at han ville smadre og lukke min forretning.«

Anklagemyndigheden spurgte derfor ind til om den tiltalte kendte til, at forudrettede skulle ud at køre på det givne tidspunkt d. 18. juni 2019. Det gjorde han ikke, men sagde: »Nej, jeg havde fået at vide, at han skulle til Sverige dagen efter.«

Afhøringen af tiltalte sluttede af med, at der blev afspillet en film, der blev optaget fra forudrettedes bil med en mobiltelefon, der var monteret i frontruden. Undervejs i optagelsen kunne man høre, at forudrettede talte i telefon, og det foregik på engelsk. Blandt andet blev der sagt: »Haha, the idiot just give me the finger.« Derudover kunne man høre, at forudrettede pludselig udbrød: »Fucking psykopat man!« og efterfølgende ringede 112 og talte med vagtcentralen.

Kollega advarede forudrettede

Efter endt videoafspilning kom forudrettede ind og blev afhørt. Forudrettede havde en army-cut lignende frisure og var iført jeans, sorte sko, briller og har skæg.

Med ind i retten kom også to betjente, der skulle sørge for, at der ikke opstod ballade mellem parterne.

Forudrettede lagde ud med at redegøre for forløbet forud for overhalingen på Taulovmotorvejen. Forudrettede kom kørende hjemme fra Sønderjylland og skulle til Sverige, men forinden havde han fået et opkald fra en kollega om, at han skulle passe på sig selv.

Efterfølgende blev det uddybet, at det at passe på sig selv blandt andet indebar at have tændt kameraet i frontruden af bilen, og være opmærksom på, hvad der kunne ske ud af ruden og sidespejlene.

»Jeg endte med at blive bekræftet i, at det var klogt at have kameraet tændt,« fortalte forudrettede og sagde, at han var kørt galt, hvis han ikke havde undviget til højre.

I lighed med den 56-årig tiltalte blev forudrettede spurgt ind til deres indbyrdes forhold. Forudrettede bekræftede, at de to har haft et samarbejde indtil, at han gik konkurs i 2018, hvorefter der har været kontroverser mellem de to parter.

Under afhøringen bekræftede den forudrettede at have talt i telefon med en englænder under kørslen, og at have sagt: »Haha, the idiot just give me the finger.«

Den tiltalte sagde, at det ikke var ham, der kørte bilen. Forudrettede blev derfor spurgt om, hvordan han kunne se det var tiltalte der havde kørt den. Det kunne han se, da han kiggede igennem ruden, fortalt han.

I retten var en Bistandsadvokat, der var der for forudrettede. Om baggrunden for det blev der sagt:

»Sagen har medført store gener for mig. Jeg har haft en skillsmisse, jeg bor på en beskyttet adresse, jeg har skiftet mobilnummer og skiftet e-mail,« sagde forudrettede.

Tiltalte var frustreret i telefonen

I vidneforklaringerne kom det frem, at tiltalte i løbet af dagen havde haft telefonisk kontakt med en, hvor han havde givet udtryk for frustrationer.

»Jeg kan huske, at han var pæn sur og frustreret. Det var fordi konen havde haft besøg af to betjente og var gået grædefærdig i knæene, da hun troede sådan noget kun skete ved dødsfald ,« sagde vidnet og fortsatte:

»Hvis han (den anklagede red.), stødte ind i x (den forudrettede, red.) ville han køre ham af vejen, og tage de syv år, som det koster.«

Et andet vidne fortalte, at han havde kørt bagved forudrettedes bil på motorvejen, da episoden på motorvejen fandt sted d. 18. juni 2019.

»Jeg lå bagved og fortsatte bare videre, da jeg ikke lagde mærke til, at der var sket noget,« sagde vidnet, der senere samme aften havde besøg af den 56-årig tiltalte mand på hjemadressen.

»Vi er begge vognmænd og talte om ting i den forbindelse. Han nævnte ikke noget om episoden,« sagde vidnet.

Slutteligt kom anklagemyndigheden med sit krav til retten om straf. Anklagemyndigheden mente, at der var beviser for, at tiltalte havde kørt bilen og derfor skulle dømmes efter straffelovens paragraf 252, stykke 1 og færdselslovens paragraf 3, stykke 1. Anklagemyndigheden mente på baggrund af andre domme, at tiltalte skulle idømmes 40-60 dages fængsel og frakendes førerretten i seks måneden.

Forsvarsadvokaten Glenn Hein argumenterede for, at der ikke var nok bevisbyrde mod den 56-årig tiltalte mand, og argumenterede i stedet for at anklageren kom med en opført påstand.Hvis der skulle falde dom i sagen mente Glenn Hein, at tiltalte maks skulle idømmes ti dages fængsel og frataget føreretten betinget.

Tidsrummet for retssagen var sat til at være 09:00 – 12:00, men da tiden var gået blev det besluttet, at dommen ville falde klokken 14:30. I den forbindelse oplyser Retten i Koldings sekretariat til AVISEN, at tiltalte frifindes for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, stykke 2, men dømmes efter overtrædelse af færdselsloven. Det medfører en bøde på 2500 kr., og en betinget fratagelse af førerretten i seks måneder. Ydermere skal tiltalte betale sagens omkostninger. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer