Jeg har efterhånden overværet til en del politiske debatter den sidste tid, og hver gang spørgsmålet, omkring frustrationen vedrørende Jobcentret, komme op, siger Jacob Bjerregaard, at det skyldtes ene og alene regeringens stramme lovgivning.

Jeg har en god ven, som blev alvorlig syg for et par år siden. Han blev opereret og erklæret rask. Men efter en opslidende kemobehandling, kunne han kun passe sit job som økonomichef på halv tid. Hans forsikring og arbejdspladsen, aftalte derfor at dele udgifterne til hans løn i erkendelse af at han ikke kunne klare mere end maximalt en stilling på halv tid – dette bakkede hans læge 100 % op om.

Der kunne man ønske at historien endte, men Fredericia kommune insisterede, på at manden skulle i arbejdsprøvning i en helt anden virksomhed, selv om den virksomhed han arbejde for, så ville stå og mangle en kompetent chef.

Det er ikke lovens intention at genere vores borgere mest muligt, men derimod sørge for, at man igen bliver meste muligt selvforsørgende. Der er heller ingen lovgivning, der forhindre en arbejdsprøvning i den virksomhed man er ansat i.

Argumenterne havde ingen effekt på kommunen og det endte med at virksomheden måtte give efter og slippe ham til fordel for en arbejdsprøvning i en anden virksomhed.

Vi hører ligeledes om, at kun en meget lille del af vores syge og nedslidte opnår førtidspension i Fredericia kommune, trods det at vores Læger ikke finder, at der er noget arbejdsevne tilbage.

Det er meget tankevækkende, at der er så stor forskel på kommunernes afgørelser. I Fredericia får 19,2% førtidspension, i Vejle 44,8%, i Middelfart 58,1% og i Kolding 73,5%.

Så kære Jacob Bjerregaard, lad være med at bruge regeringen som undskyldning, men vis dig som en borgmester der tager ansvar for dine prioriteringer, flere penge på målstregen kan ikke undskylde de seneste års manglede brøde.

 

Kenny Bruun Olsen

Byrådskandidat for Venstre

Dronningensgade 11A

7000 Fredericia