Kunstneren og designeren Thomas Dambo er lige nu genstand for stor international interesse i både pressen og på de sociale medier på grund af hans gigantiske skulpturer af troldelignende kæmper fremstillet af genbrugstræ. Nu kommer Thomas Dambo til Kolding. I uge 22 deltager han i Design Week Kolding, hvor han skal være med til at forvandle parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek til et attraktivt, midlertidigt mødested i midtbyen.

Sammen med sit team vil Thomas Dambo opføre en stribe små telthuse af genbrugstræ og gamle reklamebannere. I teltene vil der i løbet af uge 22 blive fremstillet stole, borde og bænke af genbrugsmaterialer i tidsrummet mandag kl. 11-17 og tirsdag-fredag kl. 9-17.

Telte og møbler vil indgå i den midlertidige park – Biblioteksparken – som skyder op på parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek i perioden 7. august-29. september. Her vil parken udgøre en grøn og hyggelig oase for borgerne i sensommeren og under Kulturnatten og Trekantområdets Festuge.

Brugen af genbrugsmaterialer er et vigtigt element i Thomas Dambos arbejde. Affald er en ressource med værdi. Det projekt, som lige nu er gået viralt globalt – ”De 6 glemte kæmper” – består af kæmpefigurer fremstillet af gamle paller, hegn og et træskur. Skulpturerne er placeret mere eller mindre skjult i naturskønne områder på den københavnske vestegn, hvor borgerne opfordres til at gå på skulpturskattejagt.

Thomas Dambo er uddannet fra Designskolen i Kolding. I den periode gjorde han sig bl.a. bemærket i bybilledet med flere hundrede farvede fuglehuse, som blev fremstillet af et stort læs affaldstræ og sat op i træerne som en slags street art. Siden har Thomas Dambo lavet flere end 4.000 fuglehuse som led i projektet Happy City Birds.

Tidligere har han bl.a. lavet projekter for Roskilde Festival, VisitDenmark, TEDx, Arla, Museo de arte de Puerto Rico, Smukfest, AON og Copenhagen Metro Company.

Faktaboks

Design Week Kolding 2017

9.maj – 4. juni

Glæd dig til en farverig uge 22, hvor borgere, virksomheder, institutioner og gæster fra ind- og udland går sammen for at hylde det gode design, som skaber vækst og livskvalitet.

Til Design Week Kolding hylder vi den positive forskel, design gør. Vi sætter fokus på designtænkning, som kan give os nye indsigter og føre til nye innovative løsninger og produkter.

Design Week Kolding udspringer af Kolding Kommunes vision ‘Vi designer livet. Vi vil være det første samfund i verden, der tænker design hele vejen rundt om livet. Derfor tænker vi design ind fra vugge til grav. I børnehaverne, folkeskolen, studiemiljøet, i erhvervsudviklingen, i byplanlægning og ældrepleje med mere.

Se programmet for Design Week Kolding på www.dwk17.dk.