Aalborg Håndbold vandt torsdag Champions League-kvartfinalen mod Flensburg-Handewitt. Det er ikke sikkert, at nordjyderne ender i det forjættede Final4, men præstationen var imponerende.

Aalborg vil gerne være en aktør i Final4 i de kommende sæsoner. Det sker med massive oprustninger i form af Aron Palmarsson, og han bliver suppleret af Mikkel Hansen i sommeren 2022, men at det skulle ske allerede i den her sæson var ikke så åbentlyst. 

Nordjyderne er dog godt igang med at gøre tvivlen til skamme efter at have vundet 26-21 mod Flensburg-Handewitt i det første opgør i Jutlander Bank Arena. Formår Aalborg at vinde samlet over nordtyskerne vil det være en stor præstation, der vil give genlyd, men det kræver, at de kan stå imod det tryk, som der uomtvisteligt vil komme som modreaktion fra Flensburg.

I opgøret torsdag aften var det i særdeleshed Mikael Aggefors, der tog fra i målet og i forsvaret blev der delt håndmadder ud fra Henrik Møllgaard og kompagni. Angrebsmæssigt svingede den svenske duo Felix Claar og Lukas Sandell taktstokken med begge otte mål, og det gør, at Aalborg nu står med et særdeles favorabelt udgangspunkt før returopgøret.

Selvom Aalborg går ind til kampen i Flensburg med et forspring på fem mål er det langt fra givet, at de holder fat i den. Med spillere som Hampus Wanne, Mads Mensah og i særdeleshed Jim Gottfridsson, så er det ikke hvem som helst nordjyderne står overfor. Især Gottfridsson har været storspillende og er en af hovedårsagerne til, at Flensburg-Handewitt kører parløb med Kiel om at vinde Bundesligaen i den her sæson.

Havde man stillet sceneriet op med, at favoritten til det danske mesterskab, ville slå en mesterskabsbejler fra verdens stærkeste liga, ville man fremstå naiv. Bolden er rund, og banen er 40×20 meter, og derfor kan alt ske, men hvis det lykkes Stefan Madsens mandskab at komme i Final4 allerede i den her sæson vil det være den største bedrift nogensinde i dansk håndbolds historie.

Vi lever i en tid, hvor der er rigmænd, der pumper rigtig store summer ind i klubber som Paris, Kielce, Veszprém, Vardar og andre østeuropæiske klubber, mens der er traditionelle storklubber som Barcelona, Kiel og Flensburg, og der er derfor en lang liste af klubber, der har ambitioner om at være blandt de fire hold, der skal spille Final4. Kigger man på budgetterne, så har de langt større midler i de klubber end Aalborg, og derfor er der uanset udfaldet af returopgøret mellem Aalborg og Flensburg, ikke andet at gøre end at lette på hatten af nordjydernes præstation.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer