Nu er Socialdemokratiet gået et gear op i deres valgkamp. Lørdag kunne 120 frivillige samle sig til rundstykker om formiddagen, forud for dagens tur rundt i byen med at hænge plakater op.

Det var en tydeligvis meget glad borgmester, der klokken 15 kunne køre ind til den i dagens anledning bestilte pølsevogn, hvor de mange plakatophængere kunne få en velfortjent pølse til afslutningen på dagens arbejde. De ankom fra dagens ruter fuld af fortællerglæde og med tomme biler. Nu er plakaterne nemlig hængt op. Borgmester Steen Wrist gik rundt og hyggede sig med de andre socialdemokrater, og stemningen var høj.

– Jeg må indrømme, at jeg er meget imponeret over den her indsats og opbakning. Vi er virkelig rykket sammen i Socialdemokratiet, og det tror jeg også man kan se her, siger Wrist, mens han venter på en ristet hotdog.

Steen Wrist har også selv haft travlt med at hænge plakater op, og han fik tildelt en rute på lige fod med de andre. Det er gået ganske fint med arbejdet, selvom han skal vænne sig til, at der er så mange plakater af ham selv over hele byen nu:

– Ja, altså forrige år forventede jeg nok 50 plakater. Men det ser jo helt anderledes ud, når man er borgmester. Jeg skal nok lige have et par dage til at tilvænne mig.

Det er ikke fordi, Wrist har haft de store armbevægelser i hans første tid som borgmester. Han er mere beskeden af natur, men nu hvor valget er tæt på, er han sammen med de øvrige socialdemokrater for alvorlig klar til valgkamp:

– Vi kommer op i gear nu, lover han.

Stor glæde over opbakning (Foto: AVISEN)

Også gruppeformand Søren Larsen var begejstret for den opbakning, der er til Steen Wrist. Han har været med i politik siden 1990erne, og kan ikke mindes en tilsvarende oplevelse.

– Det her er helt fantastisk. 120 folk der hiver ærmerne op. Jeg synes det viser, hvordan Steen samler folk. Jeg er ihvertfald glad og stolt af indsatsen, siger Søren Larsen.

Efter et svært år for Socialdemokratiet lader partiet til at have et stort sammenhold, hvis man skal dømme på fremmødet. Og over det meste af Fredericia hænger der nu plakater af de socialdemokratiske kandidater og den nye borgmester, Steen Wrist. Spændingen omkring det kommende kommunalvalg er stor, men gruppeformanden mener resultaterne i hverdagen er væsentlige for befolkningen, og at det kan betyde noget for resultatet. Det er borgmester Steen Wrist enig med ham i:

– Det hele skal hænge sammen for folk. Det er de ting, der gør, at vores by er så fantastisk. Det er også det, som folk jeg møder, snakker om. Her møder jeg faktisk en positiv respons, og det gør mig glad, siger Wrist.

Dagens mange plakater markerer at valgets sidste fase er begyndt. For Wrist, der overtog borgmesterposten kort tid før valgåret begyndte, er det først nu, han for alvor går i valgkamp. Borgmesterkontoret passer ikke sig selv, og selvom der er meget færre møder i denne periode, så skal der tages mange timer i brug den kommende tid.

– For mig betyder det her med plakaterne også, at ligesom med jul – så er det når julelyset bliver tændt, at man ved det er jul. Men det er også en smuk dag for demokratiet. Det her er en måde, vi kan markere vores demokrati på, og det kan jeg godt lide. Og så er jeg selvfølgelig også blevet ret kvik til at få dem op, siger Wrist.

Fyraftens-hotdog (Foto: AVISEN)

For Socialdemokratiet opstiller:

Steen Wrist

Søren Larsen

Christian Bro

John Nyborg

Turan Savas

Ole Steen Hansen

Bente Ankersen

Anette Hyre

David Gulløv

Vibe Dyhrberg

Oliver Overgaard Jessen

Helle Bang Andersen

Lise Nielson

Charlotte Høgedal

Hanne Imer Pedersen

Lene Elsborg

Lars Midtgaard Andersen

Dan Ravn Larsen

Dorthe Fallesen Frimann

Carsten Høj Nielsen

David Ramm

Finn Muus

Borgmesteren hænger plakater op (Foto: AVISEN)