En kæmpe bjørn, der har fået tilnavnet Hank the Tank er på flugt fra politiet i Californien. Det er ikke et medlem af Disneys Bjørnebande, men derimod en massiv sort bjørn ved navn Hank the Tank, der er efterlyst af politiet i Californien for at have brudt ind i snesevis af hjem i et Lake Tahoe-kvarter siden sidste sommer.

Bjørnen vejer mere end den gennemsnitlige bjørn, og ser ud til at have sprunget over sit vinterhi på grund af en konstant fødeforsyning fra blandt andet fastfood fra skraldespandene, men Hank holder sig heller ikke fra at gå ind i folks hjem, og det får myndighederne til at slå fast, at aflivning kan være nødvendigt, når det vilde dyr har vokset sig så behageligt omkring mennesker, men flere vildtgrupper opfordrer til, at bjørnen flyttes til et fristed.

Den har lært at bruge sin størrelse og styrke til at tvinge sig ind i hjemmene,” siger talsmand for Californiens departement for fisk og vilde dyr, Peter Tira.

Hank, også kronet som “Kong Henry” i pressen, er “let identificerbar på grund af hans usædvanligt store størrelse og mørke pels med en lysere næseparti, ifølge South Lake Tahoe Police Department, skriver BBC. 

Bjørnen Hank kan ikke drives væk. Man har forsøgt med alt fra sirener, lyde og andre effekter, som dog ikke har effekt, og da bjørnen ikke ernærer sig via myrer og bær, som andre bjørne, men derimod tager for sig af retterne i Tahou, hvor der året rundt er adgang til junkfood såsom pizzarester, is – men også generelt bare skrald. 

I alt har myndighederne modtaget mere end 150 opkald om “Hank”, der er brudt ind i 40 hjem og flere gange har forårsagen stor skade på folks indbo og huse. 

Jeg har været i byen i 40 år, og jeg har låst mine døre for nylig, og det har jeg aldrig gjort, sagde den lokale Tim Johnson til CBS News efter det seneste indbrud fra Hank fredag ​​aften.

Politiet kommer dog med en simpel opfordring til at begrænse affald, så bjørnen automatisk må finde sin føde et andet sted.