Den gamle apotekerbygning i Danmarksgade har i de seneste par år været rammen for medarbejderne i Jutlander Bank, hvor Christian Jungmark er afdelingsdirektør. Vi møder ham ved indgangen, hvor der før i tiden ofte stod mange borgere i kø, der skulle hente deres medicin.

Men får man forenet et apoteksbygning med en bank? Det projekt har Jungmark kastet sig over med respekt for historien, og i bygningen fremviser han gerne mange af de små som store specialiteter, der er med til at bevare et stykke historie om Fredericia. Samtidig mener han er banken også kan være kulturel, og derfor har Jutlander Bank valgt at invitere kunstnere til at udstille i bygningen.

»Jeg tænkter at vi godt kunne udnytte noget af vores plads til kunstnere, der udstiller. Vi er åbne overfor foreslag, og så får både kunderne, kunstnerne og os nogle muligheder«, fortæller Christian Jungmark.

Væggene i Jutlander Bank udnyttes bedst med kunst (Foto: AVISEN)

Når kunderne eller medarbejderne skal ind i et mødelokale eller til frokost, så bliver de nu mødt af spændende kunstværker. Detaljerne i den gamle apotekerbygning er i forvejen mange, og Jungmark har også været rundt omkring og finde spændende genstande der kan være med til at skabe stemningen om stedet. Rennovationen har været gennemgribende, men nu fremstår det gamle apotek på en meget inspirerende måde.

Det er her at kunsten kan udfolde sig på de hvide vægge. Samrtidig tænker Christian Jungmark også at det er godt at give opbakning til kunstnerne:

»Det er spændende at være involveret i, og så giver det vores vægge en god fyldighed. Man kan godt lade sig inspirere og nyde værkerne, og bygningen er jo helt speciel og rummer masser af kultur«, tilføjer Jungmark.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer