Tøjhuset i Fredericia kunne meddele, at dette års Julerock får en del flere deltagere end sidste år. Julerock har vokset sig fra en lille lokal fest på Det Bruunske Pakhus, til en stor udsolgt sammenkomst på Tøjhuset.

Sidste år sad mange Fredericianere forgæves foran deres computer eller smartphone, da der skulle købes billetter til sidste års Julerock. Sidste år var der plads til 400 gæster og der gik kun 10 minutter før alle billetter var revet væk. På Facebook var der både borgere, der var kede af, at de ikke nåede at sikre sig årets julefest, og så var der dem, der med lys og lygte ledte efter en bilet.

Men nu meddeler Tøjhuset, at der satses stort på Julerock og med kvindebedåreren og guitarekvilibristen Søren Søgge i front, så åbnes der op for byens nyere spillested Excercerhuset på Bülows Kaserne. Søren har i mange år været omdrejningspunktet for Julerock, hvor han sammen med lokale kræfter har fyldt, hvilket som helst lokale selvom juletiden normalt tilhører familien. På en måde er Julerock blevet en familie, så det bliver spændende om familiefesten bliver for stor ved at næsten fordoble antallet.

Magtens Korridorer
Her ses de store forhold i ExecerhusetFoto: Joan Barløse, EventC

Der er både god plads i Exercerhuset og så har det vist sig som et rigtigt koncerthus, hvor alle kan se og hvor der er højt til loftet. Det bliver spændene at se, om der kan sælges næsten dobbelt så mange billetter.

“Vi plejer at sige med Julerock, vi gør 400 mennesker glade og så gør vi 400 mennesker kede af det. Det bliver en ny iscenesættelse, der vil være en indpakning af koncerten som er anderledes, og vi tør godt at love, at der kommer en overraskelse eller to i år”, siger Sune Rasmussen leder af Tøjhuset.

Sune Rasmussen
Sune Rasmussen rykker Julerock ud af Tøjhuset. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi ringede til den tidligere leder af Det Bruunske Pakhus, senere Tøjhuset Helle Lillethorup, som pegede på to personer som havde deltaget alle årene. Den ene var Søren Søgges mor Christa og Lise VIllefrance. Vi fangede Lise som hvert år ikke køber billet, men alligevel står forrest når musikken spiller.

“Første gang på Det Bruunske Pakhus, vidste jeg ikke så meget om det, men det var jo Søren Søgge der stod bag, så det kunne næsten kun blive sjovt. Nu er vi nærmest en flok, der hvert år der står oppe foran scenen fra start til slut. Vi viger nærmest ikke bort fra vores pladser”, griner Lise.

Lise har været med da Julerock voksede sig større til Tøjhuset.

Lise har været med til Julerock hvert år. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg tænkte åh nej, nu bliver det ødelagt, men det gjorde det slet ikke. Jeg har lidt de samme tanker med Excercerhuset, men jeg ved, at det bliver ligeså godt som altid. Det specielle ved Julerock er, at der er mange, man kender fra forskellige relationer, mange fra musikermiljøet har jeg mere eller mindre hængt med altid. Dem der står på scenen giver en god energi, der er god at mærke, og man møder mange folk man ikke lige taler med til dagligt”, siger Lise.

Lise køber en afbudsbillet hvert år, så det kan lade sig gøre. Hun siger hvert år hun ikke skal med, men ender med at sluge det hele og går først hjem efter afterparty.

Hvis du var til Julerock sidste år så fortæl, hvad du synes om arrangementet, fik du ikke billet, skal du så prøve i år?

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?