I Fredericia plejer de første antydninger af jul at ramme os i det øjeblik, hvor mandelmandens bod rammer hjørnet ved Rådhuspladsen og den første duft forlader gryden med de brændte mandler. Men hvordan ser det ud i år, halloweenpynten er knapt kommet ned, mandelmanden er på plads, er de handlende i Fredericia det?

Der har længe været jul i supermarkederne, eller den del af julen som er dybt kommerciel og handler om julekalendere, chokoladenisser og ting til bagværk. Restænderne fra Mortensaften, når ikke at få et tilbudsmærke, før de skal sælges som juleanden, men hvordan ser det ud i bymidten? Det vil Fredericia AVISEN undersøge.

Imerco i Danmarksgade var en af de allerførste, der pyntede op i Fredericia. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Hos Imerco i Danmarksgade er de gået all in på jul og har lavet en decideret afdeling for julepynt og dekorative accessories til at dække et flot julebord eller pynte et træ.

“Vi ser tendensen hvert år, at danskerne gerne vil påbegynde julen noget før, for at få styr på diverse indkøb og tankerne om julegaver. På den måde har vores kunder god tid til at nusse omkring tingene og se om der er kommet noget nyt indenfor julepyntens verden. Det er klart en af grundende til, at vi er startet så tidligt,” siger Butikschef Danny Sandberg.

Imerco har etableret en hel afdeling til jul. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Ikke langt fra Imerco er Vinspecialisten Fredericia, de har også gjort klar til julehyggen langt tid før december, her er det kommercielle lidt nedtonet, men i sidste ende handler det jo om at få kunderne i den rette stemning og måske lande et salg. Her er der ifølge min observation, de såkaldte kiggevinduer, som man elskede som barn. Landskaber, store nisser og ting der mekanisk bevæger sig.

En del af et flot julelandskab med bevægelige dele, her er det møllernes vinger der drejer rundt. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Det er meget svært at tage billederne gennem ruden, men da det ikke koster noget at kigge vinduer kan jeg da helt uforpligtende gå forbi i Danmarksgade.

På Fredericia Bibliotek gik jeg igen forgæves, men på den lokale Cocktailbar var julekuglerne kommet op og hænge. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Jeg er sikker på at Fredericia Bibliotek nok skal komme med en juleudstilling og grunden til at den ikke er oppe endnu er nok at de holder mere fast i traditionerne end den til tider forcerede jul, der strækker sig langt ud over december. På vej ned ad Prinsessegade kunne man se at den lokale Cocktail & Loungebar også var kommet lidt i julehumør. Det havde nok været på sin plads at hænge en mistelten i midten så dem, der bliver næsten forelskede kan kysse hinanden godnat.

I byens nyeste herretøjsbutik har julen fået fuld skrue, selvfølgelig stilfuldt ligesom resten af butikken. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Turen går ned af byens handelsgade og selv byens to butikker som har rigeligt med gaver til børnene er ikke pyntet endnu. Hverken Billunds Boghandel eller Bog & Ide/Legekæden er klar til julemåneden endnu. Men ikke langt derfra funkler julen, hos De Meza giver de fuld gas, på en flot og stilfuld måde der matcher butikken.

Her ses et af de mange farverige juletræer hos De Meza, her fra udstillingsvinduet. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Jesper Juul Madsen er indehaver hos De Meza for ham og personalet er der en helt simpel og taktisk grund til at de har valgt at være klar til jul allerede.

“Nu skal vi ikke tænke mere over vores juleudstilling, det hele er på plads. Det betyder, at vi kan være klar og koncentrere os 100 procent om vores kunder, og nystartede webshop. Det giver altså en frihed, nu kan vi koncentrere os om det, vi er gode til”, siger Jesper Juul Madsen.

Der er flot pyntet hos De Meza, er du til flotte kugler og juletræer kommer du i godt humør. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Jeg skal ikke gøre mig til dommer for om noget er for tidligt eller sent, men julen er så småt i gang. Det bliver spændende at se om nogle butikker venter til efter Black Friday med at pynte, men en ting er sikkert, jul bliver det også, igen i år.

https://www.facebook.com/ShoppingBAZAR.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer